61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Milletvekili Ahmet Kaya TBMM plan bütçe konuşmasında yaptığı konuşmada Trabzon'da nüfusun her geçen gün azaldığını, göçün arttığını ifade eti ve Trabzon'a yatırım yapılmadığını öne sürerek bir takım eleştirilerde bulundu. Kaya'nın bu sözleri üzerine Trabzon AK Parti Milletvekili Adnan Günnar'da söz alarak; "Trabzon'dan göç olmadığını artık adrese dayalı nüfus sayımı yapıldığını ve az da olsa nüfusun arttığını söyledi" Günnar konuşmasında; "biz ölüleri saymıyoruz" diyerek CHP'ye gönderme yaptı. 

İşte Günnar'ın o konuşması... 

"Ahmet Kaya'yı saygıyla selamlıyorum, Trabzon'da nüfusun azaldığını, insanların göç ettiğinden bahsetti. Nufusun azalması yerine arttığını hatırlatmak istiyorum. Çünkü AKP Parti döneminde adrese dayalı nüfus sayım sistemi gerçekleşmiş ve mezarlıkta sayılan ölüler şimdi artık sayılmamaktadır. Gerçekçi nüfus Trabzon'da son beş yıla bakıldığında grafik az da olsa yukarıya doğru çıkmaktadır. Öyle ise Trabzon Türkiye'de yaşanılacak iller arasında ilk sıralarda açıklanmışsa bunun haklı gerekçeleri var demektir.

Trabzon'a neler yapıldı denirse...

Bir gün şehirde dolaşırken muhalefetten bir vatandaş ban şöyle dedi; "sayın vekilim siz Trabzon'a ne yaptınız geldinizbizden oy istiyorsunuz dedi. Ben de kendisine sen ne yapmamız gerekirdi diye sordum ve bana onuda siz bileceksiniz dedi. Bunun üzerine projelerimizi sıraladım ve o vatandaşımız oyum sizindir demiştir. Şimdi Türkiye'de 17 senedir 15 seçimde en yüksek oy oranı ile AK Parti rekorlar kırmaktadır. Kaya'ya ve CHP'ye şunu söylemek istiyorum, 54 bin iş yerine 1.2 Katrilyon liralık SSK prim desteği sağladık, 1.7 Katrilyol liralık tarımsal destek verdik. 3 tane yeni OSB, bir teknopark, bir tasarım merkezi kuruldu. Trabzon, Of, Sürmene, Araklı, Hayrat, Maçka, Akçaabat'a doğal gaz getirildi. Son 17 yılda 30 katrilyon yatırım aldı, 2 bin 824 yeni derslik, 2. devlet üniversitesiye birlikte 3 üniversiteye kavuştu. 41 bin kişilik Şenol Güneş Sdatyumu, 400 yataklı Eğitim ve araştırma hastanesi, Akçaabat'a 200 yataklı devlet hastanesi yapıldı. 8 bin 37 tane konut ilavesi yapıldı. 87 adet tarihi eser restorasyonu yapıldı... 

Ayrıca yapılacak olanlardan Ocak ayı ve Şubat başlangıcında Trabzon'a 900 yataklı 1 şehir hastanesi gerçekleştiriyoruz. Of!a 100 yataklı ek ilave bir Hastane, Kanunu Bulvarı yapılmakta. Robotik kodlamaktan nano teknolojiye siber güvenlikten mobil uygulamaya yapay zeka konularında teknoloji atölyesi kuruluyor ve Hüseyin Avni Aker'in yerine millet bahçesi, hem Trabzon'da hem Akçaabat'a hem de Vakfıkebir'de hem de Of ilçemizde gerçekleştiriliyor." 
Değerli Ahmet kardeşimden en nazik ifadeyle bu konuşmasında biraz insaf diyorum.