61SAAT HABER SERVİSİ - Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına alınacak olan 3 adet cenaze taşıma ve yıkama aracıyla ilgili görüşülen madde esnasında Trabzon’da ki mezarlıklarda ki durumların ne olduğu soruldu.

Bunun üzerine söz verilen Mezarlıklar Müdürü Sadık Ertürk, açıklamaları meclis üyelerini güldürdü. Ertürk, “İlçelerden her hangi bir ücret almıyorduk. Sadece Trabzon Merkezde ki mezarlıklarda, bir mezar yeri 530 TL’ye veriyor. Yanında eşi de talep ederse 1100 TL’ye veriyoruz. Bütün hizmetler buna dahil. Cenazenin alınması, taşınması, defni, kapatılması, hatta belediyemiz yakınlarının taşınması için araçta veriyoruz.  Belediye olarak cenazelerden kar etmiyoruz. Uzun yıllar için 3 bin lira alıyoruz bir tane için” diye konuştu.
Trabzon Merkezde ki mezarlıkların çoğunluğunun satıldığını ifade eden  Ertürk, ancak satılan bölümlerin büyük bir çoğunluğunun boş olduğunun bilgisinin verdi. Ertürk, “Şuan da Bahçecik Mezarlığı 10 bin defin kapasiteli. Yarısı boş… Bostancı 120 dönüm oldu. Bunun yüzde 90’ı boş.. Uzun yıllar olduğu için 3 bin TL alıyoruz. Maliyetini karşılıyor. Vatandaşın biri geliyor diyor ki bana 10 tane mezar yeri ver. Satılanların yüzde 90’ı boş.. Vatandaş alıyor yatırım amaçlı” diye konuştu.

Ertürk, “Uğurlu’da 50 dönüm yer aldık.. Bunun da 12 dönümünü alt yapı ayırdık. Şuan da burada da satışlarımız başladı. Defin hizmetleri başladı. Buradan da yaklaşık 500 civarında mezar yeri sattık. Defin başladı” diye konuştu.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, “Müdürüm o kadar güzel anlattı ki, burada bir belediye meclis üyemiz “İnsanın ölesi geliyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetlerini çok güzel yürütüyor. Orada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her aradığımızda telefona çıkıyorlar. Alaka gösteriyorlar. İnsanların en zor gününde bu şekilde davranılması bizi mutlu ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Bizim köylerimizde toplu mezarlıklar var. Bu mezarlıklara bir şekilde büyükşehirin el atması gerekiyor. Şuan da bakımını yapıyorlar. Orada bazı düzenlemeler gerekiyor. Onların da programa alınması gerek” diye konuştu.