Almanya’nın Schwelm Eventhalle’de düzenlenen Köprübaşılılar Gecesi’nde Türkiye’den ve Almanya’dan binin üzerinde hemşehri bir araya gelerek hem hasret giderdi, hemde gönüllerince eğlendi.

Gecede; İstanbul Trabzon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Göksal Purtuloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Dairesi Başkanı Ahmet Malkoç, T.C. Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyanve T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, gecenin anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Geceye Türkiye’den: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Çolak ve Ali Hayder Gedekli, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Akraba Toplulukları Dairesi Başkanı Kazım Türkmen, Türk Telekom Genel Müdürlüğü Başdanışmanı Halil Aksoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uzman Biyolog Gülen Malkoç, Köprübaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Hasan Işık Yazıcı, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Başkomiseri Halit Altuntaş, İstanbul-Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi Rönten Sevrisi Bölüm Şefi Ali Malkoç, İstanbul Köprübaşılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Alibey Kızıltaş ve Avukat Hüseyin Uzun, İstanbul Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, İstanbul Göktürk Trabzonlular Dernek Başkanı Evren Sancak, Tekel emekli Daire Başkanı Enbiya Sancak, Emekli Sağlık Memuru ve Fenni Sünnetçi Mehmet Aksoy katıldı.

Ayrıca Taka Gazetesi kurucularından Muzaffer Sancak, Güneşara Kültür Derneği Başkanı Mustafa Aydın, Siegburg Trabzonlular Dernek Başkanı Hasan Çelik, Hessen Frankfurt Karadenizliler Derneği Başkanı Sedat Travacı da Almanya’dan katılan konuklar arasında yer aldı.

Ünlü televizyon ve radyo sunucusu Murat Kurt’un sunumuyla gerçekleşen program şehitlerle ithafen manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mart ayının içerisinde barındırdığı önemli günlerin vurgulandığı programda Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Anaç, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Anaç konuşmasına şöyle sürdürdü: „Amacımız hemşehrilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek, kaynaşmak, tanışmak, dayanışmaya zemin hazırlamak, aileler arası bağları güçlendirerek hep birlikte Köprübaşı’nı yaşamak ve yaşatmaktır” Anaç konuşmasını, gecenin oluşumunda katkı sunan sponsorlara teşekkür ederek tamamladı.

Programda, geceye katkılarından ötürü başta ana sponsorlardan Eventhalle salonun sahibi İsrafil Erkılıç ile diğer sponsorlara teşekkür plaketi verildi.

Gecede Köprübaşılı değerler unutulmadı

Gecede Almanya başta olmak üzere Avrupa’da üniversite eğitimi alınan Köprübaşılılara özel bir program yapıldı.

Gecede gelenekler devam etti. Almanya’da kurduğu çekirdek ailede 4 çocuğuna üniversite eğitimi almaları için özveri, gayret ve fedakarlık göstereren takdire şayan örnek anne-baba olarak Emine – İhsan Uzun çifti dernek tarafından “2018 Yılının Ailesi” seçildi. Düzenlenen plaket töreninde Köprübaşı pastası birlikte kesilerek katılımcılara ikram edildi.