Festivalin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğin geliştirilmesine dair adımları diğer ilçelerimizle, özellikle de Doğu ve Güneydoğu'da olan ilçelerimizle atacağımızı buradan ifade etmek istiyorum." dedi. 

"KARDEŞLİK HUKUKUMUZ PEKİŞTİ"

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı her zamankinden daha dik durduğumuz bir zaman  diliminden geçiyoruz. İşte biz de yurdumuzun doğusunda batısında, güneyinde kuzeyinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın birliğine hizmet etmek amacıyla belediyemizle Ürgüp Ortahisar Belediyesi arasında kardeşlik protokolü yaptık. Kardeşlik hukuku oluşturduk. Biz orada birlikte 'Hamsi Festivali' düzenledik. Şimdi onlar da buraya üzüm ve pekmez getirirdiler. Ve birlikte 'Bağbozumu Festivali' düzenledik. Böylece kardeşlik ve birlik hukukunu pekiştiren adımlar attık. Umarım ki ülkemizin doğusundan batısından güneydoğusundan bu kardeşlik hukukunu geliştiren adımlar atılır. Önemli bir faaliyeti icra ettiğimize inanıyorum. Bu birlik ve beraberliğin geliştirilmesine dair adımları, diğer ilçelerimizde özellikle doğu ve güneydoğu da olan ilçelerimizle geliştirecek adımları atacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu vesilelerle bu güzel organizasyonumuza Ürgüp'ten teşrif eden misafirlerimize bir kez daha 'hoşgeldiniz' diyorum. İnşallah bu topraklarda ilelebet bir ve kardeşçe yaşayacağız. Bu umutlarla teşrif eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum." diye konuştu.  

"KÜLTÜR BİRLEŞİMLERİ DEVAM EDECEK"

Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç de konuşmasında ilk defa Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz kültürünün bu festivalde bir araya geldiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: Geçen yıl hamsiler sizden limonlar bizden diyerek bu etkinliğin ilk adımını ilçemizde atmıştık. Türkiye'de ilk defa bu anlamda böyle bir kardeşlik oluyor. Tabi ki kardeş şehirler vardır. Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'i ilk defa böyle bir ortamda buluşturmak herkese nasip olmaz. Bu nedenle Trabzon Ortahisar Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kültür bileşimleri devam edecek. Sizleri de Kapadokya'ya bekliyoruz. Ortahisar Belediyesi'nin kıymetli başkanına, meclis üyelerine ve personellerine çok teşekkür ediyorum. Bizler buradan çok memnun kaldık. Sizleri de turizm merkezi Kapadokya'ya bekliyoruz. Çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. 

"KURULAN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ise konuşmasında iki Ortahisar belediyesinin kardeşlik köprüsü kurmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bunlar çok güzel etkinlikler. Belki de belediyelerimizin yaptığı en güzel etkinlikler. Ürgüp'ü, Kapadokya'yı artık dünya biliyor. İnşallah bu kardeşliğimiz ömür boyu sürer. Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum." sözlerine yer verdi.  Etkinliğin son bölümünde her iki belediye başkanı birbirlerine tablo ve çeşitli hediyeler takdim etti.