Dernek Başkanı Ahmet Bayrak, 100. Yıl Milli Egemenlik Atatürk Orman Piknik Alanında düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, Zonguldak için güzel bir şenlik düzenlediklerini söyledi. Dernek olarak ileriye dönük faaliyetler düzenlemeye çalıştıklarını ifade eden Bayrak, “Bu etkinliğimize yaklaşık iki aydan bu yana hazırlanıyoruz. Zonguldak'ta yaşıyoruz ve buranın ekmeğini yiyoruz. Kentimizi Trabzon'dan ayrı tutmuyoruz. Tabi ki Trabzonluyuz. Fakat Zonguldak'ta yaşıyoruz. Bu yıl şenlikte ilimizin yerel sanatçılarına yer verdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel faaliyetler düzenleyeceğiz" dedi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından, yerel sanatçılar başta olmak üzere Hülya Polat, Yeşim Civelek, Filiz Yıldırım, Necati Selvitop, Elifçe ve Erkan Yeşilkurt gibi önemli Karadeniz sanatçıları da sahne aldı. Sanatçıların söylediği parçalar ile davetliler bol bol horon oynadılar.

Şenliğe, AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanlarının yanı sıra Zonguldak başta olmak üzere, Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bolu, Bartın ve Düzce’den gelenler katıldı.