Kdz.Ereğli`de gerçekleştirilen Hamsi Festivalinde ünlü sanatçı Volkan Konak konser verdi. Atatürk Anıtı önünde kurulan sahneye çıkan sanatçı, sevilen parçalarını seslendirdi. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Konak’a konser boyunca vatandaşlar cep telefonlarının ışığı ve çakmaklarıyla eşlik etti. Esprileri ile soğuk havayı ısıtan sanatçı, 'Cerrahpaşa' şarkısını söylerken yoğun alkış aldı. Konak, konserinde Kazım Koyuncu’nun "Dido" parçasını da seslendirdi. Volkan Konak, Ereğli`de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hamsinin İstanbul Boğazı'ndan gelirken genç, taze ve lezzetli olduğu belirterek şöyle konuştu: “Bir ülkede sanatçılar konuşmuyorsa üniversite öğretim üyeleri konuşmuyorsa tehlike baş göstermiş demektir. Bizim konuşan sanatçılarımız var Fazıl Say'lar, Rutkay Aziz'ler, Uğur Dündar'lar, bizim ülkemizde Levent Kırca'lar var, benim ülkemde hemşehrim Kuzey'in oğlu var. Çağdaş insanların yaşadığı Cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci Kdz.Ereğlililer var."

BİZ HAMSİYİ TAZE YERİZ

En mutlu akşamlarından birini yaşadığını belirten Posbıyık, şunları söyledi: "Volkan Konak bana kızacak ama, Hamsi Ereğli`ye gelir ilçe halkına merhaba der bir ay boyunca vatandaşımız hamsiyi tavada, ızgarada pişirir yer. Bir ay sonra Allah’a ısmarladık der ve yola çıkar. Samsun, Ordu, Rize, Trabzon'a giderken yaşlanır yağlanır lezzeti kalmaz. Bu Trabzonlularda hamsi yediğini zanneder. Hamsi bizim kültürümüz derler. Kültürünüzde neden hâla hamsilerin rekorunu kıramadınız- Ereğli halkı iki kilometre uzunluğunda hamsi festivali yaptı ve dünya rekorunu kırdı. Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Trabzonlular hadi rekorumuzu kırında 6 kilometre kırmazsak namerdiz.”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından sanatçı Volkan Konak’a çeşitli hediyeler verildi.