TRABZON’DA bir kamu hastanesinde görev yapan Opr.Dr. A. İ. P., bir işlem için gittiği Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde Trabzonlulara hakaret ettiği iddia kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.
Dr. A. İ.P.’nin
Nüfus Müdürü Ali Yılmaz’ın masasını yumruklayarak Trabzonlular’a, “Bu Trabzonlular’ın...” şeklinde ağır hakaretler bulunduğu iddiasının iç yüzünü 61saat.com’a anlattı.
Trabzonlulara hiçbir şekilde hakaret etmediğini o sırada tepkisinin talep ettiği işlemi yapmayan memura olduğunu kaydeden Dr. A.İ.P., “3 yıldır devlet görevlisi olarak çalıştığım Trabzon’da geldiğim şehirden getirdiğim adres kaydım dahi güvenli bir şekilde saklanmamaktadır. Her hangi bir a şahsı sizin bilgimiz olmadan nüfus müdürlüğüne müracaat edip sizin adres kaydınızı sildirebilmekte ve ilgili görevli sizi bu konuda bilgilendirme yapmamaktadır. Hatanın düzeltilmesi için muhtarlıktan aldığım belge ilgili memur tarafından işleme alınmadığı gibi ilgili memur bizzat kendisinin düzenlemesi gereken belgeyi düzenlememiş ve tarafımı mağdur etmiştir” dedi.

NE SÖYLEDİYSEM ONA SÖYLEDİM
Kendisinin mağdur olduğundan dolayı mağduriyetini gidermek için nüfus müdürlüğüne gittiğini ancak burada karşılaştığı duruma sinirlendiğini kaydeden Dr. A.İ. P. Şunları kaydetti:
“Bende bu nedenle işini yapmayan memura sinirlendim. Ney söylediysem ona söyledim. Be bu şehre kendi isteğimle geldim ve 3 yıldır burada onlarca Trabzonlu vatandaşın ameliyatına girdim. Ben bu şehrin insanlarına neden hakaret edeyim. Sadece o anda çok sinirli olduğum için ağzımdan “Senin gibi Trabzonlunun Allah… versin” dedim. Tabi söylememem gerekirdi ama çok sinirlendim. Çünkü beni nüfustan silmişlerdi. Bu kutsal mesleğin bir mensubu olarak kamuoyunun gündemine böylesine tatsiz bir olayla gelmekten duyduğum üzüntü dile getirirken görev yapmaktan mutluluk duyduğum Trabzon’da ki vatandaşlarımızdan da yanlış anlama nedeniyle özür dilerim”