Kozlu beldesinde tek başına ikamet eden 53 yaşındaki Bayram Ceran, kendisini bebekken Trabzon’da Ali Ceran’ın nüfusuna kaydettirildiğini ileri sürdü. Annesi Asiye ile babası Şaban Terzi’nin imam nikahı ile yaşaması sebebiyle babasının nüfusuna kayıt olamadığını öne süren Bayram Ceran, soyadının değiştirilmesi için verdiği yaşam mücadelesi veriyor.
Üvey ağabeyinin kendisi gibi annesi Asiye, kardeşleri Yadigar ve Ramazan’ı da Ali Ceran üzerine kaydettirdiğini ifade eden Bayram Ceran, “Benim öz babam Şaban Terzi, 1950’li yıllarda sütçülük yaparmış. Babam aynı zamanda dört evlilik yapmış. Babamın mirasından faydalanmamam için öz annem Asiye, öz ağabeyim Ramazan ve öz kız kardeşim Yadigar’ı Trabzon’da Ali Ceran isimli bir şahsın nüfusuna kaydettirilmişiz. Babam ölünce bizim eve taşınıp bize işkence yaptılar. Annemi evden attılar” dedi.
İşsiz olan ve hiç evlenmeyen Bayram Ceran, mirastan faydalanmamaları için uğraştığını öne sürdüğü ağabeyi Orhan Terzi’nin 1981’de, öz kardeşi Ramazan Ceran’ın ise 1996 yılında öldüğünü belirtti. 2003 yılında Zonguldak Adliyesi’ndeki Aile Mahkemesi’ne başvuran Bayram Ceran, “babalığın hükmen tayini” davası açılması için başvurmasına rağmen, 18 yaşından itibaren 1 yıllık süre içinde mahkemeye başvurmadığı için davanın reddine karar verildi.
Babasının ölmesi, annesinin de başka birisiyle evlenerek Bursa’ya taşınmasından sonra ortada kaldığını ifade eden Ceran, soyadının Terzi olarak değiştirilmesi ve öz babasından kalan mirastan faydalanmak için DNA testi istiyor. 18 yaşına kadar sokaklarda yaşayan Bayram Ceran, maddi durumunun yetersiz olması sebebiyle yetkililerin sesini duymasını bekliyor.