Veysel Zekai Bak’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda cinsiyet eşitliğine destek amacıyla yapılan bu değişikliğin yanısıra TrabzonSİAD tüzüğünde de değişikliklere gidildi. Dernek tüzüğündeki eksiklikler düzeltilirken,seçimlere yönelik maddelerdeki bazı belirsizlikler giderildi, üye giriş aidatı artırıldı.

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren genel kurul konuşmasında “20 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen Genel kurulda önümüzdeki dönem yapmayı planladıklarımızı anlatırken, derneğimizin ünvanını da cinsiyet eşitliğine destek amacıyla,iş adamlarından iş insanlarına değiştirme arzusunda olduğumuzu belirtmiştik.Bunu gerçekleştirirken de dernek tüzüğümüzdeki bazı eksiklikleri giderme noktasında çalışmalar yaptık. Bu çalışmalara katkı veren başta üyemiz Avukat Murat Başar Karaosmanoğlu olmak üzere Avukat Ebru Balta Çavdar ve Avukat Mehmet Emin Algan’a teşekkürlerimizi sunuyorum. Sizin de görüşleriniz doğrultusunda hazırlanan yeni tüzüğümüzün derneğimize hayırlı olmasını diliyorum.

Göreve geldiğimiz genel kurulda, daha yaşanabilir bir Trabzon için fikir üretmek, Trabzon sorunlarına çözüm önerilerinde insiyatif almak, kaliteli organizasyonlar yapmak, bilgilendirme toplantıları düzenlemek ve üyelerimizin aidiyet duygusunu artırıcı etkinlikler düzenlemek, önümüzdeki dönemdeki icraatlarımız olacak demiştik. Geçtiğimiz altı ayda bu bağlamda önemli icraatlar yaptığımızı düşünüyoruz. Yönetim kurulu olarak görev süremizin dörtte birlik kısmını geride bıraktık. Hep söylediğim gibi bizim için derneğimizin her üyesi yönetim kurulu üyesi, her üyesi istişare konseyi üyesidir. Dernek gücünü üyelerinden almaktadır. Bizlerin arzusu dernek etkinliklerine katılım göstermeniz, eksik kaldığımızı düşündüğünüz noktalarda bize fikir vermenizdir. Trabzon’un en köklü iş insanları derneği olarak bundan sonra yolumuza Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak devam edeceğiz. Derneğimizin bilinirliği adına TrabzonSİAD kısaltmasını kullanmayı sürdüreceğiz. Kadın üye sayımızda artış olması için mücadele vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınız için teşekkür ediyor derneğimizin yeni tüzüğünün hayırlı olmasını diliyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Nusret Onur’da yaptığı konuşmada “Derneğimiz siyasetin hiçbir zaman karıştırılmadığı, iş insanı kimliklerinin öne çıktığı bir dernek olarak her zaman örnek olmuştur. İş Adamları ibaresinin İş İnsanları olarak değiştirilmesini oldukça önemli buluyor yönetim kurulunu kutluyorum, yeni tüzüğün hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Zeyyat Kafkas Trabzon’un fethinin yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında “ Kadına şiddet ve istismarın çok konuşulduğu dönemlerden sonra bu tür bir değişikliğin ciddi bir mesaj içerdiğini düşünüyorum ve iş adamları ibaresinin iş insanları olarak değişmesini çok doğru buluyorum. Ayrıca son altı ayda derneğimizin önemli bir hareket kazandığını düşünüyorum. Ben de TrabzonSiad da on yıl yöneticilikten sonra iki yıl başkanlık yaptım. Bu dönem en hareketli, en şehirle kaynaşmış dönemlerimizden birini daha yaşıyoruz. Başkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum, yeni tüzüğün hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Yüksek İstişare Konseyi üyesi TrabzonSİAD önceki dönem başkanlarından Hasan Kamil Hayali de yaptığı konuşmada ünvan değişikliğinin çok yerinde bir karar olduğunu belirterek ; kadın üye sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti, yönetim kurulunun bu konuda yapmayı düşündüğü çalışmalara destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Genel kurulu toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.