Trabzon’un yalnızca spor değil, aynı zamanda önemli bir sanat şehri olduğunu vurgulayan Murathanoğlu, Trabzonspor'a hediye ettiği eserde Trabzon’un bütün simgelerinin yer aldığına dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Trabzon değişti, çok önemli güzellikleri yok oldu maalesef. Ama bu eserde geçmişten günümüze şehrimiz ile özdeşleşmiş simge ve figürlere yer verdim. Orta Asya’dan Ganita’ya, hamsiden martıya, horondan asla yere düşmeyecek olan, kanlarla yoğrulmuş Ay-Yıldızlı bayrağımız ve minarelerimize kadar pek çok simge bu eserde bulunuyor. Trabzonsporumuza, Ünal Karaman kardeşimize, Hayrettin Hacısalihoğlu’na helal olsun. Ünal Karaman’ın başarısı, Trabzonumuzun Trabzonsporumuzun başarısıdır.”

Gerçekleştirilen buluşmada konuşan Teknik Direktör Ünal Karaman, Ceyhan Murathanoğlu’nun isminin Trabzonspor Kulübü var olduğu sürece yaşayacağını ifade ederek, ‘’Ceyhan hocamız benim futbolculuk dönemimden itibaren bizim için yol gösterici olmuş, ağabeyliğini, dostluğunu bizden hiçbir zaman esirgememiş bir büyüğümüzdür. Bu tablo hem anlattıklarıyla hem de Ceyhan abimizin eseri olması sebebiyle bizim için çok anlamlı. Onun el emeği, göz nuru var. Hem Trabzon’da hem de Türkiye’de büyük bir saygınlığa ulaşmış hocamızın ismi, bizim camiamız içerisinde de, kulübümüz var olduğu sürece yaşayacak. Tekrar emeğine sağlık, çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Ceyhan Murathanoğlu’nun hediye ettiği yağlı boya eser sergilenmek üzere A Takımın restoranındaki yerini aldı.