61SAAT HABER SERVİSİ - Burada soruları yanıtlayan Mehmet Yiğit Alp, bordo-mavililerin isminin olduğu yerde başarı olduğuna dikkat çekerek, "Trabzonspor, isminin olduğu yerde başarı vardır. Bizde onun için uğraşıyoruz. Geldiğimiz günden beri o olacağız bu olacağız diye söylemimiz yok. Biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sahada ahlaklı oyuncularla, doğru oyuncularla, doğru yönetmeye, ahlaklı yönetmeye çalışan yöneticilerle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz en iyisini yapmaya devam edelim, sonuç gelecektir” dedi. 

DOZER CEMİL İSMİNE YAKIŞIR SEZON

 Bordo-mavililerin efsane ismi Dozer Cemil’in yeni sezona adının verilmesini hatırlatan Yiğit Alp, "Bizim çok özel bir sezon. Bugün onun için de hatıra fidanı açtık. Büstünü diktik Akyazı’da Stadımızın önüne. Ailesiyle çocuklarıyla torunlarıyla hep birlikteydik. Bu sezonda Trabzonspor’a en iyi olmak yakışır. Dozer Cemil Sezonunda biz en iyisini yapmak zorundayız. Hem taraftarımız için, hem de Dozer Cemil’in hatırası için. Adam gibi adamdı.. Çok şükür maçlarını seyrettim. İnşallah onun ismine yakışır sezon olur” diye konuştu. 

RAPORLAR DOĞRULTUSUNDA TRANFSERLER

 Transferle ilgili gelen soruya ise Alp, "Transferlerle ilgili biliyorsun hiç konuşmuyorum. Biz hocalarımızın teknik ekibin, scout ekibin verdiği raporlar doğrultusunda en doğru adamları almaya çalışıyoruz. Bazen isme takılmasın. Bazen potansiyel de önemlidir. Doğru adamı, o potansiyeli alırsanız sizde çok iyi işler yapabilir. Teknik heyete, bize güvensinler. Kılı kırk yardık bu sezon. 

KARAKTER BAZINDA DOĞRU OYUNCULAR.. 

 Hem isim bazında hem maliyet, hem de karakter bazında doğru oyuncuları almak için kılı kırk yardık. Bizim hedefimiz doğru adamı doğru maliyetle almak. Trabzonspor’u daha önce düştüğü zor durumlara düşürmememiz lazım. Hepimiz büyük çaba sarf ediyoruz. Emin olsunlar, potansiyeli olan ya da kariyeri olan ya da doğru yerde doğru adam olan, doğru maliyetli oyuncuları aldık

 Aldığımız tüm oyuncular için bu geçerli. Aldıklarımız genç oyuncular. Hepsiyle ilgili gelecek beklentilerimiz var. Alttan geleceklerle, o rekati oluşturarak iyi işler çıkaracağımız tanıyoruz” dedi. 

YUSUF’UN TRANFSERİ… 

 Yusuf’un transferi ile ilgili gelen soruya esprili bir yanıt veren Alp, "Sparta Prag maçın hazırlanıyor. İnşallah Sparta Prag’ı elemeye planlıyor o da bizde” derken ardından, "Bir kızı kırk kişi ister bir kişi alır. Kızımızı da vermek istemiyoruz. Başka hayallerimiz var bizim. Var olan kadromuzu bozmak istemiyoruz. Şartlar, asgari beklentiler bir çok şey var. Tek taraflı bakmak doğru değil. Bizim açımızdan, karşı takım açısından, oyuncu açısından onlarca kriter var. Hepsini dikkate alıp hepimize faydalı olacak sonuç üzerinde çalışıyoruz” diyerek devam etti.