Futbol kulüplerinin diğer federasyonlarda olduğu gibi denetlenmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, ‘’Özerklik çerçevesi içerisinde kulüplerin başıboş – sadece dernekler statüsüne göre sadece delegelerin denetimine bırakılmasını doğru bulmuyorum. 

Bugün nasıl ki 62 bağımsız federasyon her sene Bakanlık Müfettişleri tarafından denetleniyorsa, aynı şekilde Futbol Federasyonu değil ama belki de benzeri şekilde futbol kulüplerinin de denetlenmesine inanıyorum. 

Bu özerkliğe aykırıdır denebilir ama bir kişi A4 sayfasına ‘’oyuncu izleme bedeli 10 Milyon TL’’ diye yazıp, bu paranın karşılığını alamazsınız. Giden bu ülkenin parasıdır. 

Kulübün borcu üzerinden oluşan borç bu ülkenin, insanların, devletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Ondan sonra bu kulüp özerk, futbol özerk denetlenemez diyemezsiniz. Denetlenmesi lazım.  Borcun bu noktaya çıktığı yerde, herkesin iyice düşünmesi lazım. Bundan daha öteye gidebileceğini zannetmiyorum. Allahtan UEFA sopasını gösteriyor, ben seni attım 3 sene yoksun, sana transfer yasağı diyor. 

İnşallah yarın öbür gün böyle uygulamaları da TFF’den görürüz. Kimse neden şu soruyu sormuyor. Eyy Trabzonspor senin yıllık gelirin 150 Milyon TL, yıllık gelirinin tamamına yakını sadece faiz gideri. Ve sen devasa harcamalar yapmışsın, neye karşılık yaptın bunu? Çok basit bir soru…

Reel olarak düşündüğüm zaman aklım, mantığım almıyor benim. Hesap ediyorum, içinden çıkamıyorum.

Faiz giderim 80 Milyon, kur farkını hesaba katmıyorum, kadro giderim 180 Milyon… Türk futbolcularımız kur sabitlemesi için bu hafta içi karar verecekler.

Operasyon giderleri, kamp giderleri vesaire hepsini alt alta yazdığımız zaman rakam çıkıyor 300 Milyon TL’ye. Gelir, 160 gider 300. Her sene Trabzonspor Kulübü mevcut borcunun üzerine 200 Milyon koyarak gidecek’’ dedi.