61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan sürece değinen Başkan Ağaoğlu, "Ali Başkan biliyorsunuz Trabzon’da ki maça geldi, her hangi bir sorun yok sıkıntı yok. Ben burada ki maçta geçen sene deplasmanda seyrettiğimiz en rahat maçlardan biriydi. Birileri tabi bu işi körüklemeye çalışıyor.  Onların ekmeği biraz kesildi. Biraz onların sıkıntı yaşadığının farkındayım. Onlar için, biraz zor bir süreç işliyor. Yine son zamanlarda biraz köpürtmeye çalışıyorlar ama boşuna uğraşmasınlar her iki takımda futbolu, sahada oynamaya özen gösteriyor” dedi. 

BENİM DIŞIMDA KONU
Sezon başında yaşanan tartışmalara da değinen Ağaoğlu, "Biraz benim dışımda ki konu.. Orada bir yorum yapmak istemiyorum. Daha sezonun başında bu kadar fazla konuşulması hoş bir şey değil.  Bu tartışmalar bu kadar erken başlamamalıydı. Zarar veriyor, futbola zarar veriyor. Türk futbolunun marka değerine zarar veriyor” diye konuştu. 
Federasyon Başkanı Nihat Özdemir ile ilgili konuşan Ağaoğlu, "Bu futbol Federasyonu Başkanlığını yapacak insan futbol ailesinin içerisinden gelmesi kadar doğal bir şey yok. Futbolu seven insan bir kere mutlaka bir takımın taraftarıdır. Bırak yöneticiliği… Futbol federasyonunda görev yapan insanlar, hatta şu kadarını söyleyeyim hakemler dahil olmak üzere bunların hepsinin ya tuttuğu, ya da sempati duyduğu takım vardır. Ama yöneticilik seviyesinde baktığımız zaman da doğal olarak bir kulüpte yöneticilik yapmış olması, ya da başkanlık bir şey yapması kadar doğal bir şey yoktur. 

TAKIM YÖNETİCİSİNİN FEDERASYON BAŞKANLIĞI… 
 Önemli olan oraya geldiğiniz zaman adalet dağıtabiliyorsanız ve sırtınızda ki ceketinizin rengi ne olursa olursa olsun, bordo mavi, sarı lacivert sarı kırmızı, siyah beyaz onu o Federasyonun içerisinden girerken askıya asabiliyorsanız yani o zaman işin doğrusunu yapmış oluyorsunuz. Yoksa her hangi bir takımın yöneticisinin Federasyon Başkanlığı yapması o kadar sıkıntılı bir durum değil. Geçmişte, benim bildiğim kadarıyla Şenes Erzik bey de Fenerbahçeliydi, onun yönetiminde görev alan Abdullah Kığılı Fenerbahçeliydi, Ali Dürüst Galatasaraylıydı. Yıldırım Demirören Beşiktaşlı, Hüsnü Güreli Beşiktaşlı.. Pek fazla Trabzonlu yok. 
Orada bir sıkıntı görmüyorum. Ama sadece bu işte çok erken başlayan tartışmalardan ben biraz rahatsız oldum. Onu ifade ettim. Bu kadar erken başlamamalıydı” diye konuştu. 

İCRAATLARINI GÖRECEĞİZ
 Ağaoğlu, Federasyonu başarılı bulup bulmadığı sorulduğunda ise, "İcraatlarını göreceğiz. İcraatlarını görmeden özellikle bu iki kurum için bir şey söylemek pek mümkün değil. Geçmişte neler yaşadığımızı bildiğimiz için söylüyorum. İcraatlarını görmemiz lazım. İnşallah tartışılmazlar” dedi.