61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon kamuoyu geçtiğimiz aylarda Trabzonspor Futbol Kulübü ile Trabzonspor Basketbol Kulübü arasında yaşanan alacak – verecek olayını tartışmıştı.

Trabzonspor yöneticileri, dönemin başkanı Muharrem Usta tarafından Basketbol Kulübüne, futbol kulübünün kasasından aktarılan 9  Milyon TL’yi istemişti. Ancak bu para basketbol kulübünü geri verilmeyince, Futbol Kulübü yöneticileri, Basketbol Kulübü için haciz işlemi başlatmıştı. 

İcra açılan davalarla bir süre durdurulurken olayda bugün yeni gelişmeler yaşandı. 

Trabzonspor Futbol Kulübü yöneticileri geçmiş dönemle ilgili başlatılan “Bağımsız Denetçi Raporunu” bugün açıkladı. 

Raporun dikkat çeken noktalarından biri ise Basketbol Kulübü ile olan kısım.. 

Basketbol Kulübü ile ilgili, “Trabzon Basketbol Derneği’ne gönderilen 9 milyon 038 bin 508,92 TL ve 275 bin 400 USD kulübün alacak kayıtlarından silinerek ilgili dönemin Yönetim Kurulu Başkanı’nın alacağı olarak düzeltilmesi gerekmektedir.

Bu düzeltmenin ardından Trabzon Basketbol Derneği’ne gönderilen alacakların toplamı; öncelikle kulüpten alacağı olanların alacağından mahsup edilmelidir!” ifadeleri yer aldı. 

Bu ifadelere göre Trabzonspor Futbol Kulübünün, Trabzonspor Basketbol Kulübü ile ilgili başlattığı İcra işlemi mecburen durdurulup geri çekilecek.  

Çünkü o dönemde verilen para dönemin başkanı Muharrem Usta’nın hanesine yazılacak. Ardından bu para dönemin başkanı Muharrem Usta’dan tahsil edilecek.