61SAAT ANALİZ HABER
Ve yönetim, bu krizden çıkmak için çareler arıyor.

Özellikle G.Saray ve Konya maçında bariz hakem hataları ile adeta biçilin Trabzonspor yönetiminin G.Saray maçından sonra, hakem camiası ile ilgili girişimlerinin hiç de ciddiye alınmadığı, Konya maçında belli oldu.

Dün geceki maçtan sonra, Trabzonspor yönetiminde ilk tepki şu şekilde geldi.

Ligi boykot etmek.

Ancak boykot yönetim kurulu kararı ile olabilecek bir şey değil.

Ligi boykot Trabzonspor’un küme düşmesi demek.

Ya da boykot eyleminin fırsatının kaçtığı da biliniyor.

Boykot şike sürecinde hayata geçmeliydi buna da Sadri Şener yönetimi cesaret edemedi.

Yönetim, krizden çıkmanın yollarını ararken, Şota’nın gitmesi, gönderilmesi halinde kiminle masaya oturacağına dair bir B planı da yaptı. Buna göre Yönetimin aklında Mustafa Denizli var. Denizli ile sezon başında da temas kurulmuş Denizli de “Hele bir lige girin bakarız “ demişti.

Şota’ya bir iki maç daha opsiyon tanıyacak olan Yönetimin bir başka hamlesi ile, yabancı hakem talebi.

Bunun için Trabzonspor hakem hatalarından canı yanan takımlarla birlikte maçlara UEFA’dan yabancı hakem verilmesi ile ilgili taleplerini yoğunlaştırmak. Bunun için yönetim bir strateji belirleyecek.

Bu arada, özellikle hakem hatalarının bilerek ve kasti olarak art arda gelmesinden sonra, bu hataları protesto etmek amacı ile yönetimin görevinden istifa etmesi de gündeme geldi.

Buna da Özkan Sümer örnek gösterildi.

Bilindiği gibi Sümer A.Aker’de ki Fenerbahçe maçından sonra çıkan olayların ardından kulübün aldığı ağır cezaların yanlı ve de haksız olduğunu beyan ederek, bu cezaları protesto babında görevinden istifa etmişti.

Yönetimin bu seçeneği de elinde tutarken, kalabalık bir taraftar grubu ile yürüyüş  ve protesto gösterisi de gündemde.

Bu da Trabzonspor tarihinde Atay Aktuğ’un döneminde yapılmıştı. Binlerce taraftar Trabzon’da sokağa dökülmüş, zamanın TFF’sine karşı  demokratik tepkilerini koymuştu.

Tüm bu seçenekleri masaya yatıran yönetimin, kaostan çıkma planı, özellikle camia içi sert muhalefet nedeni el tam kafası karışık.

Yönetim moralmen çöktü. Bu çöküntüde, yönetimin sağlıklı bir yol haritası bulup bulmayacağı da garanti değil.