61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da bugün dikkat çekici bir ayrılık yaşandı.  Bordo - Mavililere 2016 - 17 sezonunda Sporting Lizbon’dan transfer edilen Pereira’ya teşekkür edilerek sözleşmesi karşılıklı feshedildi.  

Trabzonspor’a transfer olduktan sonra bordo - mavililerin simge isimlerinden biri olan Pereira, Ahmet Ağaoğlu yönetiminin gönderdiği 5. kaptan oldu. 


2018 yılında yapılan kongrede Trabzonspor’un Başkanlığına seçilen Ahmet Ağaoğlu’nun yollarını ayırdığı ilk kaptanlar Onur ve Burak oldu. 


Onur ve Burak ile yolların ayrılmasının ardından, o dönem Trabzonspor’un yeni kaptanları Sosa, Pereira ve Yusuf Yazıcı olmuştu. 

Sonraki sezonda Yusuf’u da Lille’ye gönderen Trabzonspor’da yıldız oyuncunun yerine Uğurcan kaptanlık pazu bandını takmaya başladı. 

Bu sezon başında Sosa’nın

Fenerbahçe ile sözleşme imzalamasının ardından Trabzonspor’da resmiyette iki kaptan Uğurcan ve Pereira kalmıştı. 

Bugün Pereira da yollarını ayıran Trabzonspor’da, Uğurcan tek kaptan olarak kaldı. 

Böylelikle 3 yılını dolduran Ağaoğlu yönetiminde toplamda 5 kaptan ile yolların ayrıldığı gözlendi.  

Bu isimler haricinde Trabzonspor’da 3 kaptanın da yer almadığı maçlarda kaptanlık yapan Olcay Şahan’da yolların ayrıldığı isimler arasında yer alıyor. 

TRABZONSPOR'DA DAHA ÖNCE OLDU
Trabzonspor’da kaptanlarla yaşanan ayrılıklar ise sadece Ağaoğlu yönetimi ile sınırlı değil. Bordo - Mavililerde daha önce kaptanlık yapan Ogun Temizkanoğlu Fenerbahçe’ye, Gökdeniz Karadeniz Rubin Kazan’a, Fatih Tekke Zenit’e, Hami Mandıralı Shalke’ye, Hüseyin Çimşir’de Bursaspor’a transfer olmuştu.