Sezona büyük sıkıntılarla başlamasına ve önemli oyuncularla yollarını ayırmasına rağmen Trabzonspor'un sezon sonundaki hedefi ligi Avrupa kupalarına katılacak bir noktada tamamlamak. Geride kalan 26 hafta itibariyle 43 puanla dördüncü sırada yer alan bordo-mavililerin esas hedefinin sezonu ilk üç arasında tamamlamak olduğu öğrenildi. Üçüncü Beşiktaş ile arasında sadece 4 puan fark bulunan Karadeniz ekibinin kalan 8 haftada tüm maçlarına final gibi çıkacağı ve yönetimin de bu konuda oyuncularını daha fazla motive etmek için ekstra bir prim verebileceği belirtildi. Yönetim, milli arada oyunculara geçmiş dönem ödemelerini de yapmayı amaçlıyor. Sakat futbolcuların dönüşüyle Ünal Karaman'ın eli daha da rahatlayacak. 52 yaşındaki hoca, "Her zaman söylediğim gibi maç maç gideceğiz. Ancak söz konusu olan Trabzonspor ise hedefi asla bulunduğu konumu korumak olmaz. Tabii ki daha fazlasını isteyeceğiz ve onu da almak için çok çalışacağız" dedi. Bu arada Karaman sezon sonuna kadar genç isimler Ali Osman Karnapoğlu ve Koray Kılınç'a daha fazla süre vermeye çalışacak.

DEVLER LİGİ HAYALİ
Oynadığı son 4 maçın 3'ünü kazanan Trabzonspor gelecek sezon için gözünü Avrupa kupalarına dikti. Öncelikli hedef Avrupa Ligi kontenjanını elde etmek ancak her Trabzonsporlunun kalbi Devler Ligi için de çarpıyor. Fırtına, G.Saray ve Beşiktaş'ın hata yapmasını bekliyor.

SAKIN KAFANIZ KARIŞMASIN
Ünal Karaman, ligin sonu yaklaştıkça özellikle genç oyuncularla ilgili çıkan transfer haberlerine tepki gösterdi. Bu konuda talebeleri ile de konuşacak 52 yaşındaki hocanın "Kafanız karışmasın. Sadece kendi performansınızı takımın yararına ne kadar geliştirebilirsiniz ona odaklanın. Kulübümüz, bizler ve aileniz sizin hakkınızda en doğru kararı verecektir. Yeter ki bu şekilde devam edin" uyarısında bulunacağı belirtildi.