Trabzon’da TOKİ tarafından Akyazı Stadına karşılık alınan Yavuz Selim Futbol sahası için, Trabzon Büyükşehir Belediyesine resmen çıkarma yapıldı. Toplantıyı izlemek üzere Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, TFF Bölge Sorumlusu Serdar Bali, MHK Üyesi Hamza Mısır, ASKF Başkanı Cahit Erdem ve Trabzon’daki spor kulüplerinin başkanları ile çok sayıda kişi Büyükşehir Belediye Meclisine geldi. 
Yavuz Selim Futbol Sahasının geleceği ile ilgili durumun Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine, gündem dışı geldi. 
CHP Grup Başkanı Turgay Şahin,  Yavuz Selim Futbol Sahası ile ilgili olarak, “TOKİ AVM ve Rezidans çalışmaları vardı. Ortahisar Belediye Meclisinde konuyu dile getirmiştim. Ahmet Metin Genç aynı fikirde olduğumuzu destek vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanını Trabzon ziyaretinde konuyu kendisine ileteceğini söyledi. Bende miting alanındaydım, buranın millet bahçesi olması için talimat verdi. TOKİ Proje hazırladı. Spor kamuoyunun istediği Yavuz Selim’in yaşatılması. Orada 19 Mayıs Spor Salonu vardı. Burası Trabzon’un olmazsa olmazı.. Orası gençlerin uğrak yeri, salon sporlarının yapıldığı yerdi” dedi. 

28 MART’TA İHALE EDİLDİ
Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu, “TOKİ 28 Mart’taben belediye başkanı seçilmeden önce oranın ihalesni yaptı. 28 Mart’tan önce süreci yakından takip ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Ahmet Metin kardeşimizde masa etrafında toplandık. Orada milletvekillerimizin bir bölümü vardı, biz vardık, TOKİ Başkanı vardı. Sayın Bakanın başkanlığında konu masaya yatırıldı. Hassas noktaların mutlaka proje içinde yer alması hususunda şehrin kararını bakana arz ettik. O toplantıda sayın bakan bizin hassasiyetlere olumlu yaklaştı. Şehrin beklentilerine karşılık verilecek proje karar verildi ve ihalesi yapıldı. 

ORMAN LOJMANLARI DA MİLLET BAHÇESİNE DAHİL EDİLDİ
Orman İşletmeye ait lojmanlar vardı. Proje dışındaydı. TOKİ’nin karşılığında lojman yapası cözümüyle orman işletme alanlarının proje alanlarına dahil edilmesi sağlandı. O alanın tamamı Trabzon Lisesinin oraya olacak kadar Millet Bahçesi alanı olarak belirlendi. 
orada aynı zamanda projenin detaylarını konuşma imkanı bulduk. Bu manada Yavuz Selim Sahasının o alanda yaşatılması hususunda şehrin hassasiyetleri arz edildi. Sayın Bakanımız buna olumlu yaklaştı. O projede nizami saha şeklinde alanın oluşturulması kararı verildi. 4’e bölünmüştü o.. 

YAVUZ SELİM FUTBOL SAHASI PROJEDE YER ALIYOR
Bizim müdahalemizden sonra orada mevcut korunan Avni Aker Tribünün önünde bir nizami saha Yavuz Selim’i yaşatsın diye koyduk. İhale edilmiş halinde bu var. Bu sahanın ileride nasıl kullanılacağı, başka maksatlarla nasıl kullanılacağı hususu Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde, ASKF’ye sorarak halkımıza sorarak karar verilecek. 
Orada Yavuz Selim’i biz hatırlamış olacağız” dedi. Bu sözler izleyici olarak katılanlar tarafından alkışlandı. 

SPOR SALONU YAPILACAK MI?
Kapalı Spor Salonu ile ilgili olarak ise Zorluoğlu, “Kapalı Spor Salonu ile ilgili söylediğiniz not ettik. O alanı yapılaşmayı ön görmüyoruz. Yapılaşma noktasında orada sıkıntı var. Kapalı Spor Salonu alanı konusunda epey tesisimiz var. Ama o dediğiniz çok yakın alandaydı. Millet Bahçesinde spor salonu yapılması sıkıntıya sokar. Projesinde öyle bir şey yok” dedi.