Göztepe ile Trabzonspor Bornova Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mustafa Öğretmenoğlu'nun düdük çaldığı maçı Trabzonspor 3-1 kazandı.

Trabzonspor'un gollerini 27. dakikada Rodallega, 73. dakikada Abdülkadir Parmak ve 90. dakikada Kadu kendi kalesine atarken Göztepe'nin sayısını 71. dakikada penaltıdan Deniz Kadah kaydetti.

Ligde iki maçlık mağlubiyet serisine İzmir'de son veren Trabzonspor puanını 36'ya yükseltti. Son 6 maçta 5. mağlubiyetini alan Göztepe ise 25 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

89' GOOOOOOOL! 3-1 ABDÜLKADİR PARMAK!

88' Göztepe'de Yasin Öztekin sarı kart görüyor.

85' Ünal Karaman Batuhan'ı oyuna alarak yorulan futbolcularını rahatlatmaya çalışıyor.

82' Nwakaeme ceza sahası önünde çok güzel adam eksilterek önünü boşaltıyor fakat çok kötü bir son vuruş...

80' Bu dakikalarda Göztepe'nin Trabzonspor'a baskısı var...

76' Trabzonspor golü bulmanın verdiği özgüvenle top kontrolünü ele geçirdi.

DAKİKA 73 GOOOOOOL! ABDÜLKADİR PARMAK MERMİ GİBİ VURUYOR 2-1

70' Göztepe golü buluyor 1-1-...

69' Ne yazık ki penaltı kararı çıktı...

67' RODALLEGAAAAA ortasahanın ortalarından kalecinin önde olmasını görerek vurdu ama ne yazık ki girmiyor...

65' Bu dakikalarda oyun bir o yarı sahada bir bu yarısahada gidip geliyor... 

63' Ekuban kendi yarı sahasından taşıdığı topu ilerde Rodallega'ya veriyor, bir iade pasının ardından topu ceza sahasına kadar sokuyor fakat son anda Göztepe savunması topu kapıyor...

62' Trabzonspor'da Majeed Hosseini sarı kart görüyor...

61' Trabzonspor ceza sahası dışından denemeye devam ediyor fakat kalede Beto...

55' Trabzonsporlu futbolcular adeta yerden kalkamıyor... Aynı anda Yusuf ve Rodallega rakip futbolcular tarafından yerde bırakılıyorlar...

51' Trabzonspor çok önemli bir fırsattan yararlanamıyor! Tek paslarla girilen Göztepe cezasahasında son vuruşu yapan Yusuf Yazıcı ancak top kalecide kalıyor. 

49' Ekuban'ın kademeye girip Göztepe atağını kestiği pozisyonda Trabzonspor hızlı çıkıyor fakat az adamla yakalanan Göztepe savunması topu kesmeyi başarıyor. 

47' Yusuf Yazıcı yer kalıyor ve sağlık ekipleri şu anda kendisine müdahale ediyor. Oyun duraksadı...

46' İkinci yarı başlıyor, ilk atak Göztepe'den geliyor...

İLK YARI SONUCU: GÖZTEPE 0-1 TRABZONSPOR


45+ Novak sakatlık geçiriyor, rakip futbolcu parmaklarını çiğnedi... Fakat devam ediyor.

45+ Trabzonspor bu dakikalarda baskısını yoğunlaştırıyor.

43' Bu dakikada Abdülkadir Parmak'ın müthiş bir driblingi var, topla birlikte 3 oyuncunun arasına dalarak rakip cezasahasına kadar gittiği ve Wakaeme'ye kadar kazandırdığı fakat ataktan sonuç gelmedi.

41' Kullanılan kornerde top kaleye girdi mi diye bakılırken, Göztepe kalecisi için faul yapıldığı kararı çıkıyor. 

40' Novak'ın Göztepe cezasahasına girdiği pozisyonda top kornere çıkıyor. 

37' Rodallega'nın ceza sahası dışından vurduğu şutu Göztepe kalecisi kolaylıkla karşılıyor.

34' Trabzonspor bu dakikalarda topu Göztepe yarı sahasına taşımaya çalışıyor.

32' Göztepe'nin etkili geldiği bir atakta savunmada Hüseyin yerinde bir müdahale ile tehlikeyi önlüyor.

30' Ekuban ile çarpışan Göztepesporlu futbolcu kısa süreli sakatlık geçiriyor ve oyun duruyor.

Yusuf Yazıcı'nın harika taşıdığı ve kaleyle buluşturduğu top Beto'dan dönüyor fakat dönen topu uzak mesafeden Rodallega kafa ile affetmiyor!

GOOOOOOOL! DAKİKA 26 RODALLEGA!

26' Göztepe köşe vuruşu kullanıyor.

25' Göztepe'nin olası bir tehlikeli atağı Trabzonspor savunması tarafından engelleniyor.

20' Yusuf'un kullandığı serbest vuruşta rakip savunma topu kornere atıyor.

20' Kamil Ahmet sağ kanattan ceza sahasına kat etmeye çalıştığı pozisyonda rakip futbolcu faul yapıyor ve sarı kart görüyor. 

17' Göztepe yarı alanında çoğalmaya çalışan Trabzonspor, oyunu faulle durduruyor...

15' Karşılıklı top kayıpları yaşanıyor...

13' Trabzonspor bu dakikalarda etkili olmaya çalışıyor...

12' Göztepe'nin etkili olduğu bir atakta, savunmaya yine yardıma gelen NWakaeme topu gelip alıyor.

9' Bu dakikalarda NWakaeme sık sık defansa gelerek arkadaşlarına yardım ediyor...

7' Karşılıklı hazırlık pasları ile devam ediyor karşılaşma...

6' Göztepe atağında topu kapan Ekuban çok iyi çıkıyor fakat rakip savunma topu kapıyor...

3' Bu dakikalarda Sosa'nın ceza sahası dışından vurduğu mükemmel bir şut var ve ne yazık ki az farkla dışarı çıkıyor...

1'Trabzonspor sağ kanattan Yusuf Yazıcı ile geliştirdiği atakta, son pas organizasyonu maalesef gerçekleştirilemiyor...

0'Karşılaşma Göztepe'nin ilk dokunuşu ile başlıyor...

İŞTE TRABZONSPOR'UN İLK 11'İ

Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, Abdülkadir Parmak, Yusuf, Ekuban, Nwakame, Rodallega

GÖZTEPE'NİN İLK 11'İ

Göztepe XI: Beto, Gassama, Kadu, Titi, Berkan, Borges, Poko, Castro, Serdar, Yasin, Jerome.

Bordo-mavililer, İzmir'de Göztepe ile oynayacakları maçın ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda 26 Şubat Salı günü Ümraniye ile oynayacağı karşılaşma için Trabzon'a dönmeyecek. Kafile İzmir'den İstanbul'a geçecek.

FORVETLER SINIRDA
Bordo-mavililerin golcüleri Rodallega ve Ekuban, Göztepe maçına sarı kart sınırında çıkacak. İki isim de kart gördüğü takdirde bir sonraki hafta oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

FIRTINA 9-4
Trabzonspor ile Göztepe, bugün İzmir'de oynayacakları maçla birlikte ligde 22'nci kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 21 lig karşılaşmasında Trabzonspor'un 8, Göztepe'nin 4 galibiyeti bulunuyor. 9 mücadele ise berabere tamamlandı. Bordo-mavililer bu periyotta 29 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü. Ligin ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçı Göztepe 2-1 kazanmıştı.

BİZ KAZANACAĞIZ
Kaptan Sosa, Göztepe'yi yeneceklerini söyledi. Arjantinli yıldız, çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Son haftalardaki kötü sonuçlar herkesin olduğu gibi bizim de hoşumuza gitmiyor. Bu nedenle hocamız sürekli olarak bize toparlanmamız gerektiğimiz konusunda ikazlarda bulundu. Bize düşen sahada görevimizi yapmak" diye konuştu.

ÖZÜR BORCUMUZ VAR
Teknik direktör Ünal Karaman, yeni bir çıkış yakalayacaklarına inandıklarını belirtti. 52 yaşındaki hoca, "Yeterince puan kaybı yaşadık. Artık toparlanma vakti. Kazanıp çıkışa geçmek istiyoruz. Taraftarlarımıza bir özür borcumuz var. Geçen hafta çok kötü bir oyun ortaya koyduk. Ama gerekli dersleri aldık. Oyuncularım da çok üzgün ve kendilerini affettirmek istiyorlar. Göztepe maçı her ne kadar zor gözükse de kazanan taraf olacağımıza inancım tam" dedi.

2 DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR
Göztepe maçı öncesi Onazi, Pereira ile İbanez'in sakatlıkları bulunuyor. Yine tedavileri devam eden Uğurcan ile Amiri'nin durumları yapılacak son kontrollerin ardından netlik kazanacak. Teknik direktör Ünal Karaman'ın Alanyaspor maçının 11'inden farklı olarak sol bekte Amiri'nin yerine sakatlığının ardından takıma dönen Novak'a, sakat olan Abdülkadir Ömür'ün yerine ise Abdülkadir Parmak'a görev vermesi bekleniyor.

17 SENELİK HASRET
Karadeniz ekibi 17 yıllık hasreti bitirmek istiyor. Trabzonspor 2002- 03'te küme düşen, 2017-18'de Süper Lig'e çıkan Göztepe'yi deplasmanda en son 11 Kasım 2002'de 2-1 yenmişti. Ardından geçen 17 yıllık sürede bordo-mavililer rakibiyle yaptığı 4 lig maçında 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

ZİNCİRLERİ KIRABİLİR
Bordo-mavililer bu sezon deplasmanda 82 günlük galip gelememe serisini bitirmek istiyor. Dış sahada en son 1 Aralık 2018'de Kayseri'yi 2-0 yenen Fırtına, ardından 3 maçı alamadı.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT | YUNUS EMRE SEL
Sezonun ilk bölümüyle ikinci yarısı arasında Trabzonspor açısından siyah ile beyaz kadar fark var. İlk yarıda agresif ve mücadeleyi ön planda tutan Fırtına ikinci devrede ise daha çok oyunu kendi sahasında kabullenen bir kimliğe büründü. Böyle bir ortamda oynanacak olan Göztepe maçı çok önemli bir fırsat. Deplasmandan alınacak bir galibiyet şu an sıkıntılı bir dönemden geçen takım için, bir çiçekle baharı getirebilir.

ÖMÜR RİSKE EDİLMEDİ
Takımda sakatlık kabusu bir türlü bitmek bilmiyor. Son haftalarda sağ ayak topuğundaki ağrılarla oynayan ve bu nedenle performansında düşüş gözlenen Abdülkadir Ömür'ün Göztepe sınavında riske edilmemesine karar verildi. Tedavisine devam edilen 19 yaşındaki yıldız Ümraniyespor kupa maçına yetiştirilmeye çalışılacak.

18 FUTBOLCU İLE GİTTİLER
Trabzonspor'un Göztepe kafilesinde 3'ü kaleci toplam 18 oyuncu bulunuyor. Uğurcan, Arda, Muzaffer Cem Kablan, Toure, Hosseini, Hüseyin Türkmen, Kamil Ahmet, Novak, Batuhan Artarslan, Murat Cem Akpınar, Sosa, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Parmak, Amiri, Nwakaeme, Ekuban, Rodallega ve Ali Karnapoğlu kafilede yer aldı.

İZMİR'DE ÇOK ZORLANIYOR
Fırtına, Göztepe karşısında deplasmanda kazanmakta zorlanıyor. Bordo-mavililer, İzmir'de oynanan 10 maçın sadece 2'sini kazandı. 6 beraberlik alan Karadeniz ekibi, 2 kez de mağlup oldu. Trabzonspor, bu periyotta 10 gol atıp 10 tane yedi. İki takım arasındaki maçlarda en farklı skorlu (5-0) galibiyeti alan taraf Trabzonspor oldu.