Trabzonspor, bu sezon Süper Ligde dikkat çeken bir istatistiğe sahip. Bordo-Mavililer Süper Ligde deplasmanda 7 ile en fazla puan kaybeden takım olurken, yine 5 ile en fazla puan kazanan takım oldu. 


Trabzonspor deplasmanda ilk puan kaybını ise yine ligin ilk haftasında oynadığı karşılaşmada yaşadı. Bordo-Mavililer Kasımpaşa ile deplasmanda yaptığı maçta Sörloth’un golüyle öne geçmesine rağmen buradan 1 - 1’lik sonuçla ayrıldı. Bu maçta 2 puan kaybeden Trabzonspor, Sivasspor deplasmanında da Avdijaj’ın golüyle öne geçmesine rağmen maçta 2 - 1 mağlup oldu. Bordo-Mavililer bu maçta da 3 puan kaybetmiş oldu. 

Trabzonspor deplasmanda yenik duruma düştükten sonra puan kazandığı karşılaşmaların ilki ise Fenerbahçe maçı.. 
Bordo-Mavililer bu maçta 1 - 0 geriye düşmesine rağmen 1 - 1’lik beraberlikle ayrılırken 1 puanı hanesine yazdırdı. Rizespor maçında da 1 - 0 geriye düşmesine rağmen maçı 2 - 1 kazanan Trabzonspor’da hanesine 3 puan daha yazdırdı. 

BAŞAKŞEHİR MAÇI 2 KISIMDA DA VAR
Trabzonspor için Başakşehir maçı ise hem puan kazandığı hem de puan kaybettiği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Öne geçtiği karşılaşmada 2 puan kaybeden, daha sonra geriye düştüğü karşılaşmada 1 puan kazandı…