61SAAT HABER SERVİSİ - BBC’ye konuşan Bordo-Mavili oyuncu Çin’e karşı bordo-mavililerin teklifini kabul etmesinin nedenini ise Nijerya Milli Takımında oynamak için olduğunu açıkladı. 
Bordo-mavililere imza attıktan sonra eşyalarını toplamak için eski takımı Hapoel Be’er Sheva’nın bulunduğu İsrail’e giden oyuncu yaptığı açıklamada, “Her şey parayla ilgili değil” dedi. 
Nijerya Milli Takımında oynamak istediğini bu nedenle de Trabzonspor’u tercih ettiğini ifade eden Anthony, “Ben rekabetçi bir insanım ve kendime meydan okumayı seviyorum. Trabzonspor’un büyük amaçları ve profesyonel futbolcu olarak benim ihtiyacım olan şey bu” diye konuştu. 
Trabzonspor’da Nijerya’dan vatandaşı ve Milli Takım oyuncusu Onazi’nin de oynadığı hatırlatılan haberde Anthony’in bordo-mavililer için söylediği övgü dolu sözlerde yer aldı. Anthony, Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan ve bordo-mavililerin 3-1 kazandığı maçın atmosferi ile ilgili olarak, “Trabzonspor’un muhteşem atmosferi ve taraftarı var. O stadyumu çok sevdim” ifadelerini kullandı.