61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde 4 yıl boyunca oynayan Alper Saruhan, Trabzon’u unutmadı.

TRABZONLU GENÇLER İÇİN ÖRNEK GİRİŞİM
Bordo-Mavili kulübün Avrupa’nın değerli organizasyonlarından biri olan EuroChallange’de ikinci olduğu turnuvada da forma giyen takım kaptanı, Trabzonlu gençlerin gelişimleri için örnek bir girişimde bulunuyor.

BASKETBOLU TRABZON’DA BIRAKTI
Basketbolu Trabzonspor’da bıraktıktan sonra bireysel antrenör olarak hayatına devam eden Saruhan, yine aynı takımda görev aldığı Trabzonspor altyapı oyuncularından Kaan Konak’ı Trabzon ayağında görevlendirdi.

AKADEMİK HAYATLARINA OLUMLU ETKİ OLACAK
Kendisinin de sürekli Trabzon’a gelip gideceğini ifade eden Saruhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türk sporuna ve basketbolumuza yeni yetenekleri kazandırmak, basketbolu gençlerimize sevdirmek, onları hayata hazırlayan hedefler koymak, farkındalıklarını artırmak, topluma ve kendilerine faydalı bireyler olabilmeyi öğretebilmek, sporun akademik hayatlarına olan olumlu etkilerini gösterebilmek için yarattığımız bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÇOK GÜZEL ANILAR BİRİKTİRMİŞ ŞEHİRDİR TRABZON
Saruhan, sözlerini şöyle sürdü: “Basketbol olarak çok güzel anılar biriktirmiş bir şehirdir Trabzon. Biliyoruz ki en kısa zamanda basketbol ateşi tekrar yanacak ve yeni hikayeler yazılacak. Bu süreçte basketbol ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. Bizler bilgi birikimlerimizi Trabzonlu gençlerle paylaşmaya hazırız. Her zaman onlar için daha iyisini istiyoruz.”

FAYDALI BİREYLER OLMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Saruhan, “Dünyada birçok ülke ‘Herkes için spor ve ‘Yaşam boyu spor’ sloganlarını benimsemiş ve yaygın olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu kapsamda bizler de geleceğimizin teminatı gençlerimizi hem sosyal hem de sportif anlamda desteklemek basketbol felsefesiyle yoğrulmuş, çalışkan, mücadeleci ve topluma faydalı bireyler olarak yaratma çabası içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

7-18 YAŞ ARASI GENÇLER HEDEFLENİYOR
Sporcuların kazanmayı öğrenmiş bireyler olabilmelerinin yolunun fiziksel ve mental olarak kendilerini geliştirmelerinen geçtiğini vurgulayan Saruhan, “Bunun için en güzel öğrenme ve öğretme biçimi yakın ilişkiler kurarak yapılan antrenmanlardır. Bireysel performans gelişim antrenörlerinin görevi ve sorumlulukları çok fazladır. Bizler 7-18 yaş arası gençlerimize öncelikle dünyada olduğu gibi spor sevgisini aşılamaya çalışacağız. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunu’ sözüne olan inancımız sonsuzdur. Bizden sonra Trabzon’a gururlar yaşatacak yeni nesillere hizmeti bir borç bilerek işimize dört elle sarılacağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu.