Trabzonspor’un tüm bu girişimlerine  rağmen karar defterleri için yapılan müzayedenin yayından kalkmadığı görüldü. 
İlgili şirketin internet sayfası üzerinden yaptığı online müzayedenin devam ettiği son tarih olarak ise 2 Ağustos olarak belirlendi. 
95 bin dolar açılış fiyatıyla online yapılan müzayedeye Trabzonsporlu taraftarlarda tepki gösterirken şirket sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. 
Trabzonspor karar defterlerinin, şirketçe yayınlanmadan önce Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile 15 Temmuz tarihinde hiç bir bedel istenmeksizin bildirildiği kaydedilen açıklamada, Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun ise ilgili fotoğrafları kendilerinden istediğini ancak tekrar sormalarına rağmen ilgilenen olmadığı kaydedildi. 
Açıklamada, Trabzonspor’un Karar defterlerinin Antika – Bit Pazarından alınmış olduğunu kaydedilirken, “İlgili Karar defterleri Antika – Bit Pazarından alınmış olup, Trabzonspor Kulübü yöneticileri tarafından basına verilen beyanların hiç biriyle örtüşmemektedir. 
İlgili Evrakları 15.07.2018 – 20.07.2018 tarihleri arasında Başta Trabzonspor Başkanı sayın Ahmet Ağaoğlu, olmak üzere Trabzonspor Müzesi, ilgili defterlerde imzası olan aile bireyleri ve yakın akrabaları Trabzonspor’a gönül vermiş iş adamlarımız tek tek aranıp Müzayede çıkmadan önce bilgilendirilmiş fakat bu tarihi belgelerle ilgilenen olmamıştır. 
Kurucu üye Nizametten Algan tarafından yapılan basın açıklamasında belirtildiği gibi Trabzonspor Kuruluş Evraklarının ciddi envanteri tutulmadığı, göreve geldiği 2003 yılından itibaren evrakların tedarik sürecinin başladığı ancak bir çoğunun hala kayıp olduğu beyan edilmiştir. 
Arayış sürecinden bu yana geçen 15 sene süre zarfında eksik olan evrakların kayıp tutanakları hakkında kamuoyunu bilgilendirilmiş olup şirketimiz sürecin ilerleyişi hakkında suçlamaları reddetmektedir” ifadeleri kullanıldı.