Avrupa kupalarına katılma yolunda kritik haftalara giren Trabzonspor, teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde deplasman maçlarında yakaladığı yenilmezlik serisini Bursaspor karşısında da sürdürmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacakTrabzonspor, teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde dış sahada yenilgi yüzü görmedi. Konuk olduğu Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor maçlarından 2-2 beraberlikle dönen bordo-mavililer, Torku Konyaspor ve Elazığspordeplasmanlarında ise golsüz beraberlikler aldı. Karadeniz ekibi, Sivasspor'u da deplasmanda 4-0 yenmeyi başarırken, Kayseri Eriyesspor'u ise 5-0 mağlup etti.Karadeniz ekibi, teknik direktör Mandıralı yönetiminde 6 deplasman maçında 2 galibiyet, 4 beraberlik alarak 10 puan topladı.

Trabzonspor DEPLASMANDA 132 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Bordo-mavililer, en son deplasmanda teknik direktör Mustafa Akçay'ın görevde olduğu dönemde İstanbul'da Galatasaray'a 2-1 mağlup olmuştu. Söz konusu maçın ardından 132 gündür mağlubiyet yüzü görmeyen Karadeniz ekibi, yine Akçay'ın görevde olduğu Çaykur Rizespor maçında rakibiyle 0-0 golsüz berabere kalmıştı. Bu maçın ardından Trabzonspor, Mandıralı ile çıktığı deplasman maçlarında yenilgi yüzü görmeyerek yükselişe geçti.

Trabzonspor MANDIRALI ÇOK ATTI AZ YEDİ

Hami Mandıralı'nın takımın başına geçmesinden sonra Karadeniz ekibi deplasman maçlarında çok gol atarken kalesinde ise az gol gördü. Bordo-mavi takım 6 maçın 4'ünde ise kalesini gole kapatırken, 13 gol atıp 4 gol yedi. Trabzonspor, toplamda dış sahada 21 kez fileleri havalandırırken, bu gollerin 13'ü Mandıralı'nın takımın başında olduğu dönemde geldi. Bordo-mavililer yine dış saha maçlarında toplamda kalesinde 20 gol görürken, Mandıralı döneminde yenilen gol sayısının ise 4 olması dikkat çekti.

Köksal Güney: "ZOR BİR MAÇ"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, deplasmanda Bursaspor ile oynayacakları karşılaşmanın çok zorlu geçeceğini söyledi. Güney, Avrupakupalarına katılma yolunda önemli müsabakaya çıkacaklarını belirterek, "Ligde son haftalarda deplasmanlarda oynadığımız maçlarda daha çok puan toplayabilecek mücadeleyi gösterdik. İki takım açısından da zor bir maç olacak. Bursaspor maçıAvrupa kupalarına katılma yolunda bizim için çok önemli. İyi bir sonuçla Trabzon'a dönmek istiyoruz" diye konuştu.