61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yeni sezona geçen sezondan daha iyi başlangıç yaparak Avrupa'da olduğu gibi Spor Toto Süper Lig'de de fırna gibi esmeye başladı. PTT 1. Lig'de mücadele eden Trabzospor'un pilot takımı 1461 Trabzon'dan göreve getirilen Mustafa Akçay, bazı kesimlerin eleştirisine rağmen Süper Lig ve Avrupa kupalarında takımın başında başarılı sonuçlar alarak herkesin takdirini kazandı.
Ancak Akçay, sadece sahada ki sonuçlarla değil, parmağına taktığı yüzüklerle de dikkat çekiyor. Bu yüzükler içerisinde bir tanesi var ki eski takımını unutmadığının hala bir göstergesi olarak parmağında duruyor.
1461 Trabzon’dan önce çalıştırdığı ve büyük başarılar yakaladığı Tavşanlı Linyitspor’un yüzüğünü parmağında taşıyan Akçay’a bu yüzüğün uğur getirdiği ifade ediliyor.
Trabzonspor’a geliş hikayesinde önemli bir rol oynayan Tavşanlı Linyitspor’a  Akçay, bu yüzüğü takarak en azından bir vefa borcunu ödemiş oluyor.
Mustafa Reşit Akçay'ın, Teknik Direktörlük kariyerinin başarılar açısından başlangıcı olarak kabul edilen Tavşanlı Linyitspor döneminde bir grup Linyitspor'lu taraftarlar tarafından armağan edilen yüzük hocanın parmağından çıkmıyor.
Ayrıca Tavşanlı Linyitspor'lu bazı taraftarların milli takım arasında Trabzonspor ile hazırlık maçı yapılması istediği bu sebeplede Mustafa Hoca'ya tekrardan görmek ve teşekkür etmek istediği söyleniyor.

Tavşanlı Linyitspor ile toplam 63 karşılaşmaya çıkan Filozof lakaplı Akçay; 31 Galibiyet, 18 Beraberlik, 14 Mağlubiyet aldı . Görevde kaldığı 2 sezonun ilk senesinde Linyitspor'u PTT 1.Lig'e çıkaran Akçay, kendisinin ve takımın ilk 1.Lig deneyiminde ise Linyitspor'u Play-off oynatarak tüm sporseverlerin takdirini kazanmıştı .