61SAAT SPOR SERVİSİ

KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen olağanüstü genel kurulda, tüzük tadilatı üzerine uzun uzun yapılan konuşmaların ardından oylamaya gidilirken, yapılan açık oylama ile Trabzonspor’un yeni tüzüğü kabul edilirken 2 madde iptal edildi.

Bordo Mavililer’de tartışma konusu yaratan 14. Maddede yer alan “Dernek üyeleri; ilgili kanun tüzük ve yönetmelik esaslarına uygun olarak, dernek imkânlarından, çalışmalarından ve sosyal tesislerinden yararlanma haklarına sahiptir. Asıl üyeler bu Tüzükte yer alan hükümler çerçevesinde seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Dernek üyesi aynı seçimli kongrede birden fazla organ/kurul ya da göreve aday olamaz.”  İfadeleri iptal edilen 41. Maddede yer alan “Genel Kurula katılma hakkı bulunan asıl üyelerin en az 200’ünün ıslak imzası ile adaylığa teklif ettiği, bir hüküm nedeniyle “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” cezası almamış, başka nedenle medeni haklarını kullanmaktan geçici veya devamlı olarak men edilmemiş, disiplin cezası almamış, en az on yıl derneğin üyeliğini yapmış, süresine bakılmaksızın asıl yöneticilik yapmış üyeler arasından seçilir. Üyeler, aynı seçim için birden fazla adayı Yönetim Kurulu Başkanlığına teklif edemez.” Maddesine bağlı olduğu için iptal edildi. 

Trabzonspor’da iptal edilen bu maddelerin yerine eski maddeler gelirken tüm üyelere yeniden şart aranmaksızın seçme ve seçilme hakkı tanınmış oldu.