61SAAT HABER SERVİSİ - Zeynep Altun

Trabzonspor Beşiktaş maçına gitmek için tesislerden ayrılırken Hz. Ali’nin kılıcına benzer bir kılıç ile takımını uğurlayanların arasında yer alan Paşa Erbaş bir anda gündeme gelmişti.
O gün uğurlama esnasında kılıcı ile Trabzonsporlu futbolculara selam veren, güle güle diyen Paşa Erbaş’ın görüntüleri kılıcı ve de hareketleri bütün Türkiye’de gündem olmuştu.
61saat com olarak, Hz. Ali'nin kılıcına benzeyen kılıç ile Trabzonspor’u İstanbul’a uğurlayan Paşa Erbaş’ı dün bulduk.

Maçtan sonra uzun uzun tribün lideri ile konuştuk.

Paşa Erbaş hakem Kalkavan’a yüklenerek. “Allah’ın adaletinden nasıl kaçacaksın” dedi.


Trabzonspor’u resmen hakemin katlettiğini belirten Paşa Erbaş  “Ama bu işin öteki dünyası var. Hakem kul hakkı yemiştir, Allah’ın adaletinden nasıl kaçacaksın” dedi..



Bordo-Mavilileri daha önce de ‘Orakla’ İstanbul’a uğurlayan Erbaş, olayın bir anda geliştiğini ve kimsenin haberi olmadığını ifade etti. Sosyal medya ve haber sitelerinde elinde kılıçla fotoğrafları kullanılan ve gündem olan Paşa Erbaş, Trabzonspor taraftarları için tanıdık bir isim. Erbaş, Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanlığın'ı yaparken, bordo-mavililerin yıllarca tribün lideri oldu. Paşa Erbaş, olayın bir anda geliştiğini belirterek “neden kılıç?” sorumuza cevap verdi.



Erbaş “Biz yıllarca bu takıma hizmet verdik. Tüm başkanları tanırım, takımı cesaretlendirmek adına böyle bir şey yaptım. Ben takımıma her zaman güvenirim. Takımı uğurlamak için alana gittiğimizde aracımda kılıcın olduğu aklıma geldi” dedi. Kimsenin olaydan haberi olmadığını belirten Erbaş, “Kimsenin bu olaydan haberi yoktu. Ben kılıcı çıkarınca dikkatler bana yöneldi tüm oyuncular ve yöneticiler gördü. Daha öncede Galatasaray maçına orakla yollamıştım. Takımımızın cesarete, iyi oyuna ihtiyacı var. Bunu sahada görmek istiyoruz. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Takımdan beklentimiz oldukça yüksek” dedi. Trabzonspor tribün lideri Paşa Erbaş ve Taraftar Derneği Başkanı Bekir Kodalak’ın gece geç saatlere kadar Meydan Parkı’nı bayraklarla donatmıştı.