Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile İstikbal Mobilya Kayserispor karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ile İstikbal Mobilya Kayserispor, Süper Lig tarihinde 44 kez karşılaştı. Bu maçlarda Trabzonspor 27 kez kazandı. Kayserispor ise 7 kez kazandı. 10 maç da berabere bitti. Trabzonspor 80 gol atarken Kayserispor ise 44 gol atabildi.
Trabzonspor ile Kayserispor arasında oynanan maçlar arasında en dikkat çekici olan 1997/1998 sezonunda Kayseri'de oynanan ve 11 golün atıldığı maçtı. Bu müsabakayı konuk ekip 5-6'lık sonuçla kazanmıştı. O sezon Kayserispor, Süper Lig'e veda etmişti. İki takım arasında Trabzon'da 1994/1995 sezonunda oynanan maçta da 7 gol atılmıştı ve Bordo Mavililer 5-2 kazanmıştı. Geçen sezon Kayseri'de oynanan maçı 2 golle yenik tamamlayan kayserispor, deplasmnanda da 4-2 mağlup olmuştu. 

Trabzonspor'un Kayserispor karşısına çıkacağı muhtemel 11'i ise şöyle: 

Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Obi Mikel, Sosa, Nwakaeme, Sturridge (Ekuban), Sörloth

Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın Sturridge ile 11 de başlaması beklenirken son yapılan antrenmanda Ekuban'ında 11'de denendiği öğrenildi.