61SAAT HABER SERVİSİ -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bugün parti il binasında Trabzon ve Türkiye gündemiyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Konuşmasında iktidarı hedef alan Pekşen, daha önce dile getirdikleri bir çok konuda yüzde yüz isabet sağladıklarını kaydetti. 

CHP Trabzon İl örgütü olarak hangi konuya vurgu yaptılarsa yüzde yüz isabet sağladıklarını ileri süren Pekşen, özellikle Akyazı Stadı ile ilgili söyledikleri ise dikkat çekiciydi.

AKYAZI YENİ SEZONA YETİŞECEK Mİ?
Pekşen, Akyazı Stadının sezon açılışına yetişmesi durumunda ellerinde çiçeklerle AK Partilileri tebrik edeceklerini söyledi. Pekşen, “Akyazı ile ilgili artık herkes gerçeği biliyor. Akyazı Stadı yeni bir yalan süreci içinde oyalanmaya devam ediyor. Bu stadın bırakın 2 aya yetişmesini sezona yetişirse biz CHP’liler eğer Akyazı Stadı sezon açılışına AKP Yetiştirirse, biz bütün CHP örgütü elimize çiçekleri alıp AKP’lileri kutlayacağız. Ama bu sezona yetişemezse, bu AKP’lileri sokağa çıkarmamak Trabzonluların 1. Görevidir. Bu kadar yalan bu kadar dolanla bir şehir ancak bu kadar aldatılır” dedi.

TRABZON VALİSİNİN AÇIKLAMALARI
Trabzon’un yeni valisi Yücel Yavuz’un, dün Akyazı Stadında yaptığı incelemenin ardından stadın yeni sezona yetişeceğini söylemesi hatırlatıldığında ise Pekşen, “Trabzonlu olarak Trabzonsporlu olarak umuyorum diliyorum, dua ediyorum bütün desteğimle sayın vali haklı çıksın. Bir Trabzonlu olarak ancak bunu isteyebilirim. Mutlu olurum. Ama ben haklı çıkarsam AKP’Lilere de bunun hesabını soracağız” diye konuştu.

DANIŞTAY, YEŞİL YOLDA YAĞMAYI ÖNLEDİ
Pekşen, “Son 1 yıl içinde CHP Trabzon İl Örgütü hangi konuya vurgu yaptıysa yüzde 100 isabet sağladık. Birinci sırada Yeşil Yol diye Karadeniz’de ki milli parkların yağmalanması projesi CHP örgütlerinin mücadelesi ile Türkiye ve Dünya gündemine taşındı. Ne denli doğru tespit ettiğimizi kamuoyuna yapılan açıklamaların gerçek dışı olduğunu net şekilde ortaya koyduk. Nitelik Danıştay Yüksek Mahkemesi projenin yağma bölümünü iptal etti.

YAYLARDA AĞIR BEDELLER ÖDENECEK
Yaylalarla ilgili görüşlerimizi de söyledik. Evlerinize el konulacak dedik. Seçimlerde yapmayacak, seçimlerden sonra ağır bedeller ödeyeceksiniz dedik. Bunda da yüzde 100 isabet sağladık” dedi.

UZUNGÖL’ÜN İMAR SORUNU
Uzungöl’ün Büyükşehir Ölçekli imar planı ile planlanmaması gerektiğini kaydeden Pekşen, “Uzungöl, Dünyanın en güzel doğal sit alanlarından bir tanesi. Uzungöl’e ilişkin de orada yaşayanlar, eşine az rastlanır şekilde çağ dışı imar planları ile mağduriyete sürükleneceklerini biz söyledik. Dünyanın hiçbir yerinde özel planlama gerektiren turizm alanları büyükşehir ölçekleri ile planlanmaz dedik. Uzungöl’de bugün nüfusu 2 bin olan mahallemizde 850 vatandaşımız maalesef ceza yargılaması ile karşı karşıya…



KUTLULARDA TOPLU ÖLÜM YAŞANABİLİR
Kutlularda, Sürmene İlçe Başkanımızın orada ki çöp sorunun gündeme getirmesiyle metan gazı tehlikesini, belgeleriyle dokümanlarıyla ortaya koyduk. Kanıtladık. Her hangi bir hatalı bilgilendirme oldu mu? Olmadı. Ama bugün hala Kutlularda ölüm tehlikesi hala devam ediyor. Ben korkuyorum her han bir toplu ölüm kutlularda olabilir. Çünkü o metan gazı sızıntısı büyük bir yoğunlukta dağılıyor” ifadelerini kullandı.

Pekşen, sözlerine şu şekilde devam etti: “ Daha önce yine gündeme getirdiği Yomra de konuşan Sağıroğlu, “İçişleri bakanı o baronun arkasında duruyor. Bakalım durabilecek mi? Yasalar er yada geç yakasına yapışacak..”