61SAAT HABER SERVİSİ - 1.95 boyunda olan Sörloth, futbol mesleği ise ailesinden kalan bir miras. Babası Göran Sörloth’te Norveçli eski futbolcu ve oğlu gibi forvet pozisyonunda oynuyordu. Baba Goran Sörloth’u bir sezon yani 1993 - 94 yılında Türkiye’de Bursaspor’da forma giydi. 

9 MİLYON EURO’YA İNGİLİZ EKİBİNE TRANSFER OLDU
 Alexander Sörloth’in kariyerine gelinecek olursa, 23 yaşındaki oyuncu Futbola Norveç takımlarından RBK Alt yapısından başladı. Ardından Rosenborg’tan Bodo Gilmt’e kiralık, ve sonrasında Hollanda kulübü FC Groningen’e ise 550 bin Euro karşılığında bonservisiyle satıldı. Buradan da Danimarka takımı FC Midtjylland’a 450 bin Euro’ya satılan Sörloth, 2017 - 18 sezonunda İngiliz ekibi Crystal Palace’ye ise 9 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Oyuncu Crystal Palace tarafından geçen sezon Belçika ekibi KAA Gent’e 350 bin Euro karşılığında kiralandı. 

EN İYİ VE KÖTÜ ÖZELLİKLERİ
İngiliz Premier Ligde 12 maç oynayan Norveçli oyuncu gol ve asiste imza atamadı. Belçika’da da 22 karşılaşmada 5 gol, 3 asistlik bir performansa imza attı. 
Oyuncunun güçlü ve zayıf yanlarının tarifinde ise Ara Pas Verme, kilit pas verme, hava topu, defansa katkı güçlü olarak gösterilirken bitiriciliği ise zayıf diye tanımlanıyor. 

BABA GORAN SÖRLOTH’İN OĞLU İÇİN SÖZLERİ… 
 Oyun sitili olarak ise topu indirmeyi, adam geçmeyi, top çalmayı sevdiği kaydedildi. Bir de sıklıkla faul yaptığı belirtiliyor. 
Baba Goran Sörlöth’in oğlu için İngiliz ekibinde ki bu yıl ki macerası ile ilgili sözleri ise bir hayli dikkat çekici: “Yol engebeli. İlk tercih o değil, belki ikinci seçenek değildir. Bu büyük bir meydan okumadır. Genç ve aç bir futbolcu olarak görüyorum” 
Alexander Sörloth’in Türkiye macerasına bakarsak geçte olsa başlamak üzere… Nedenine gelince oyuncunun bu yılın ocak ayında yani ara transfer sezonunda yaptığı açıklamaları hatırlayalım. 

GALATASARAY İSTEMİŞ, ALAMAMIŞTI… 
Sörloth, ara transfer döneminde Galatasaray’ın kendisini istediğini açıklamış ancak Gent’i tercih ettiğini belirtmişti. 
23 yaşındaki forvet, Gent’in imza töreninde konuşurken ''Galatasaray ve Middlesbrough'da beni istedi ancak ben Gent'i seçtim. Beni isteyen büyük takımlar olmasına rağmen teknik direktör Jess Thorup nedeniyle Gent'e transfer oldum. Beni yakından tanıyan birisi ve onunla çalışmanın daha iyi olacağına karar verdim.'’ ifadelerini kullanmıştı.