61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor, Portekizli 23 yaşındaki savunma oyuncusu Ivanildo Fernandes’le prensip anlaşmasına vardı. Bu gece saatlerinde havayolu ile Trabzon’a gelen Ivanildo Fernandes, havalimanında bir grup taraftar tarafından karşılandı. Meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan Fernandes, bordo-mavili kulübün aracına binerek konaklayacağı otele gitti. 

Trabzonspor’un yeni transferi Fernandes, 2014 yılında Casa Pia Kulübünden, Sporting’in alt yapısına transfer oldu. Geçen seneye kadar Sporting’in U19 ve B takımı ve U23’de futbol hayatına devam eden Portekizli oyuncu ardında 2018 - 19 sezonunda Moreirense takımına kiralık olarak verildi. 

Liga Nos’u geçen sene 34 maç sonunda 52 puan ve averajla 6. sırada bitiren Moreirense’de Fernandes toplam 30 karşılaşmada kadroya girdi. Burada 21 karşılaşmada 11’de forma giyen Fernandes, 3 maça da sonradan girdi. 2 maçı cezalı olmasından dolayı kaçıran Portekizli oyuncu 1 gol attı 1’de asist yaptı. 

Kupalarda da dahil Fernandes, Moreirense’de toplamda 26 karşılaşmada forma giydiği belirtildi. 

Portekiz’de B takımlarının yer aldığı Liga Pro’da ise Fernandes, 83 karşılaşmada forma giyerken bunlarda 2 gol ve 1’de asistlik performans ortaya koyduğu belirtildi. 

Fernandes’in en iyi özellikleri ise İlk kontrol, kafa vuruşu, markaj, Pas,  top kapma, agresiflik, cesaret, çalışkanlık, karar alma, konsantrasyon, liderlik, önsezi, pozisyon alma, soğukkanlılık, takım oyunu, vücut zinlediği, çeviklik, dayanıklılık, güç, hız, hızlanma ve zıplama olarak ifade ediliyor. 

Oyuncunun en kötü özellikleri ise orta yapma, topsuz alan, özel yetenek, dripling, vizyon, hücum, teknik,  penaltı kullanma, serbest vuruş, uzaktan şut, uzun taç olarak ifade ediliyor. 

Oyuncu 23 yaşında ve boyu ise 1.94... Fernandes, sol ayaklı ancak stoper pozisyonunun her iki tarafında da oynayabiliyor.