Mehmet Ekici kriziyle yakaladığı şansı iyi kullanan Yusuf Yazıcı, Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Lisesi’nin takım kaptanlığını yaptığı dönemden bu yana onu tanıyanlar için genç futbolcunun bu performansı hiç sürpriz değildi.

Ama yeni görenleri şaşkına çevirecek işler yaptı Trabzonspor’un son altyapı yeteneği. Geçen sezon ağırlıklı olarak 10 numara, merkez orta saha, sağ ve sol açık bölgelerinde 24 lig maçına çıkan Yusuf Yazıcı, bu etapta 6 gol attı, 8 asist yaptı. Aldığı 1792 dakikalık süreye oranla yaptığı bu iş onu önce milli takıma taşıdı sonra da Avrupa devlerinin listesine.

İngiltere, Almanya ve İtalya’dan çok önemli takımlar birkaç kez izletti, asıl sınavı ise bu sezon verecek. Trabzonspor Yönetimi 50. yıl öncesinde ne paha biçilirse biçilsin Yusuf’u kesinlikle gözden çıkarmayı düşünmüyor. Genç oyuncunun geçen sezonki formunun üzerine çıkması gerektiğine vurgu yapılıyor. Yusuf Yazıcı’nın yeni sezondaki performansına göre kulüp tarihinin en yüksek bonservis ücretiyle Avrupa’ya açılması hiç de rüya değil. Bu anlamda Yusuf Yazıcı’nın gelecek sezon sonunda bonservis bedelinin 20 Milyon Euro seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor.