61 SAAT HABER SERVİSİ-HASAN TÜNCEL-SLOVENYA-Trabzonspor, Slovenya kampındaki ikinci hazırlık maçında Hırvatistan 1’inci Lig ekiplerinden NK Lokomotiva Zagreb’i 1-0 mağlup etti.72’nci dakikada savunmanın geri pasında kalecinin uzaklaştırmak istediği top kısa düştü, araya giren Ramil Sheidaev, yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi

Mücadelede gözlemlediğimiz Hırvatistan ekibinde 3 oyuncu dikkat çekti. 

17 numaralı forması ile mücadele eden sol açık ve forvet mevkisinde oynayan  Matko Babic’in performansı dikkat çekti. Trabzonspor savunmasını çok zorlayan Babic, yaptığı koşular ve çalımları ile dikkatleri üzerine topladı. Henüz 19 yaşında olan Hırvat oyuncu geçtiğimiz sezon ilk kez çıktığı Lokomotiv Zagreb As takımı ile 20 maça çıktı ve 3 asist yaptı. 

Bir diğer göze batan isim ise 3 numaralı forması ile mücadele eden Mario Musa oldu. Stoper ve sol bek, sol ön mevkilerinde görev yapan 28 yaşındaki Hırvat oyuncu mücadelenin büyük bir bölümünü Trabzonspor yarı sahasında geçirdi. Lokomotiv Zagreb ekibinin ataklarının hazırlayacısı olan Mario Musa günün iyileri arasında tepeden girdi. 

Geçtiğimiz yıl 28 maça çıkan sol bek oyuncusu bu mücadelelerde 2 gol atma başarısı gösterdi. 

Üçüncü isim ise henüz 19 yaşında olan 22 numaralı forması ile Lirim Kstrati oldu. Geçtiğimiz sezon Hırvat ekibinde başlayan genç yetenek kendisini hemen gösterdi. Müthiş mücadelesi ile dikkatleri üzerine çeken genç Kosovalı mücadelede performansın ödülünü 69 dakika oyunda kalarak aldı. Trabzonspor orta sahası ve savunması arasına hiç çekinmeden dalıp mücadelelerden başarılı çıkan kıvrak sol-sağ kenar oyuncusu adeta “ben buradayım” mesajını verdi.

19 yaşındaki genç oyuncu kariyerinin henüz başında olmasına rağmen 19 maçta 4 gol atıp 1 de asist yaptı.