Vahid Hoca, 5 yabancı hakkını da kullanacaktır. Kalede Onur’un vazgeçilmez olduğu düşünülürse, 5 forma kalıyor geriye. Orada da İshak, Mustafa, Yusuf, Mehmet Ekici ve Fatih 11’e en yakın isimler.

ONUR KIVRAK: Geçen sezon olduğu gibi bu sezonun da en formda isimlerinden biri. Konsantrasyonu hep yüksek, en soğuk kaldığı maçlarda bile can alıcı işler yapıyor. Tartışmasız ilk 11’de.

BOSİNGWA: Sakatlığını atlattı, takıma katıldı. Hazır olursa alternatifi olmaz. Deneyimi çok önemli bir avantaj. Vahid hocanın onu son ana kadar bekleyeceği kesin.

BELKALEM: Çabuk ısındı. Sert oyunu, güçlü fiziği ve çıkışlarıyla hocasının istediği bir stoper tipi. Ona çok güveniyor ve yanındaki Mustafa da onunla iyi uyum sağladı.

MUSTAFA: Oynamayacağını kendi bildiği anlarda bile hazır olması ve bir standardı hep koruması onu farklı kılıyor. Bu tip maçlarda ekstra konsantrasyonu onu 11’e yaklaştıran faktör.

İSHAK: Geçen sezonlarda Trabzonspor en çok devşirme oyunculardan çekti. Sağ bek olmayan sağ bekten, forvet olmayan forvetten.  Şimdi gerçek bir sol beki var ve oynadıkça açılacak.

MEDJANİ: Sürpriz şutları, gole yatkınlığı ve enerjisiyle Trabzonspor’daki ilk 5 yabancıdan biri. Hocası da onu eskiden beri tanıyor, kapasitesini biliyor, bu maçta yeri hazır.

CONSTANT: Vahid hoca onu sadece orta sahanın değil, sahanın kaptanı yaptı neredeyse. Oyuna katılımı, hücumun da, takımın da neler yapabileceğini belirliyor. Olmalı ve olacaktır da.

FATİH ATİK: Sakatlığı sonrasında beklenenden çabuk bir dönüş sağladı. Takımın fark yaratan yerlilerinden. Özer iyileşmeden kullanacağı her forma bir fırsat. Fener’e karşı oynar.

MEHMET EKİCİ: Çok çalışıyor. Sadece yapması gerekenleri değil, ekstra işlere de koşuyor. Forvette kim olursa olsun, arkasında belli ki o olacak.

YUSUF ERDOĞAN: Zaman zaman iniş-çıkışlar yaşıyor ama bu maçın kıymetini bilecek isimlerden. Tıpkı Ekici için söylediğim gibi forvet kim olursa olsun en büyük destekçisi Yusuf olacaktır.

CARDOZO: İdeal Trabzonspor’un ideal forveti. Artık Yatabare ve Waris gibi rakipleri var ama Cardozo’nun Fenerbahçe maçında olmaması düşünülemez bile. Belirleyici olacak isim.

Serhat Demirtaş