24-26 Eylül tarihlerinde Arnavutluk'un İşkodra kentinde düzenlenen Türkiye Tanıtım Günleri’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Trabzon stadında yöresel el işleri, yöresel tatlar, kültürel ve sanatsal öneme haiz hediyelik eşyalar, Belediye faaliyetlerini ve Trabzon’u tanıtıcı kitap, dergi, CD, broşür gibi materyaller, standı ziyaret eden misafirlere hediye edilerek Trabzon ve Büyükşehir Beleidyesi çok yönlü olarak tanıtıldı.

İşkodra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen etkinliklere Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Bursa ve Sakarya Büyükşehir belediyeleri ve Bayrampaşa Belediyesi iştirak etti. Etkinlikler kapsamında Arnavutluk'a giden heyetler, İşkodra ve Tiran'da Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü yetkilileriyle toplantılar yaparak, Türk Kültürünün Arnavutluk'ta ve Balkanlar’da daha fazla geliştirilmesi için önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan faaliyetleri masaya yatırdılar.  

Arnavutluk’ta gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerini değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veren bir belediye olarak, şehrimizin yurt dışında tanıtılması noktasında atmamız gereken adımları eksiksiz olarak atıyoruz. Ülkemizle önemli sosyal bağları bulunan Arnavutluk’ta düzenlenen Türkiye Tanıtım Günleri’ndeki standımızın Arnavut halkının yoğun ilgisine mazhar olmuştur. Arnavut halkı, bizlere selam ve sevgilerini göndermiştir. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.