61SAAT HABER SERVİSİ

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayret Güngör’ün Trabzon ile ilgili söylediği, “Trabzon’u biz Müslüman Yaptık” sözleri bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem oldu. 
Konuyla ilgili ilk olarak konuşan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, “Trabzon’umuzla alakalı kardeş ilimizde, Trabzon aleyhinde söylenen söylemler var. Söz konusu vatan olduğunda, İslamiyet olduğunda Trabzon şehri yetiştirdiği ilim adamlarıyla örnek olmuştur. Bu açıklamayı yapan belediye başkanımızı, meslektaşımızı kınıyorum” dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Bunun şakasını bile kabul etmeyiz. Maksadının ötesinde beyan. Adabınca ve sıcağı sıcağına özür dilemesini de anlamlı buluyorum. Bunun sizin tarafınızdan (Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu) kamuoyuna açıklanmasına ayrıca teşekkür ediyorum. Seçim zamanı bizim cenahımızdan bizim partimizde de şehrimizle ilgili açıklamalar yapıldı. Herkesin dikkat etmesi lazım” diye konuştu. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Kahramanmaraş Belediye Başkanımız sokakta karşılaştığı kadın hemşerimizle arasında geçen diyalogtan sonra beni aradı. İçişleri Bakanlığında beraber çalıştık, yakından tanıdığım birisi. Bana şunu söyledi. “Çok üzgünüm. Asla böyle Trabzonluları hakir görecek yaklaşımım olamaz. Ben kastımı aştım. Sokakta latife şaka yapalım derken boş bulundum böyle bir laf ağzımdan çıktı. Sizin şahsınızda bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür diliyorum. Sizden istirhamım bu özrümü iletin”  Bende bu özrü iletiyorum. Hayrettin başkanın böyle kastı olmayacağını bende biliyorum” dedi.