Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Kocaeli, Sakarya ve Ardahan çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'da yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, Marmara'da 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu; Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'da yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (31)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık (37)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (35)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (32)

VAN: Az bulutlu (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerine kadar Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; doğusu ile Samsun ve Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında, kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.