Dün gerçekleşen çekimlerde CNN Türk’e konuşan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından genel seçimler öncesi beklentilerin ortak bir dil oluşturmasına katkı sağlaması açısından bir kitap haline getirildiğini söyledi.

Hacısalihoğlu, Trabzon olarak bizim gelecek hükümetten beklentiler arasında öncelikle şehrimize yapılacak olan kamu yatırımlarından istihdama, üretime ve ihracata yönelik yatırımlar olduğunu dile getirdi. Sürdürülebilir bir ekonomi için bu tür altyapı yatırımlarının kamu tarafından sağlanmasını beklediklerini kaydetti. Trabzon’un bu tür yatırımlar için de hazırlık yaptığını ifade eden Hacısalihoğlu, ilk olarak Endüstri Yatırım Adasının yeni hükümet ile hayata geçirilmesini beklendiğini aktardı.

 Karadeniz’e kurulacak olan endüstri yatırım adasının çok önemli olduğuna işaret eden TTSO Başkanı Hacısalihoğlu burada bin 800 dönümlük alan üzerine yaklaşık bir milyara yakın üst yapı özel sektör tarafından yapılacağını vurguladı. Bunun sadece altyapısının kamu tarafından yapılacağını yineleyen Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “ Ağırlıklı olan üst yapı özel sektör tarafından yapılacaktır. Ve bütün dünyaya açılacak bir çalışmadır bu. Burada ihracata dönük üretim yapılacaktır. İstihdama yönelik ve olabildiğince sürdürülebilir bir projedir. Ve geri dönüşümü yaklaşık 5 yıllık bir projedir. İlk etapta 5 bin den başlayıp zamanla 10 bine çıkacak bir istihdamdan bahsediyoruz. Bölge ve ülkemiz için çök önemli bir istihdam ve ihracat kapısı olacaktır.”

Hacısalihoğlu, “ Endüstri yatırım adası projesi ile amacımız istihdamı öne çıkarmak ve ihracata dönük projelerin burada sürdürülmesidir. İkinci olarak kış turizmi acısından Uzungölde hazırlanan projenin altyapısının tamamlanmasıdır. Özellikle Uzungöl ve bölgemizde özel sektör tarafından üst yapılar yani konaklama tesisleri ve diğer tesisler tamamlanmıştır. Kamu tarafından yapılmasını talep ettiğimiz kayak pistleri için mekanik altyapı sistemlerdir. Bu konuda ilgili bakanlığımızın yatırımını bekliyoruz. Yine bölgemizde İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi kurulması kapsamında özel sektör olarak yapmış olduğumuz altyapıya bağlı olarak üst donanım konusunda da Kalkınma Bakanlığımızın desteğini bekliyoruz.” dedi.

Hacısalihoğlu, bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak olan ve aşırı bir yoğunluğu bulunan Trabzon Hava limanı ikinci pistinin yapılması konusunda kamunun altyapı çalışmalarını başlatmasını beklediklerini aktardı.

 TRT Habere yaptığı açıklamada ise bölgeden göçün önlenmesi konusunda Endüstri ve Yatırım Adası projesinin önem taşıdığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Şehirden göçün önlenmesi ve bölgenin kalkınması açısından bu proje çok önemlidir. Sadece bölgenin değil ülkenin kalkınması açısından Endüstri ve Yatırım Adası önemlidir. Ülkemizin istihdam ve ihracat üssü olacaktır. “