61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinenin 16 üyesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis kürsüsünde yemin ederek göreve başladı. Yeni kabinede en dikkat çeken noktası ise Trabzonlu 4 bakanın olması. 
Bu bakanlar; 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinden, 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Of İlçesinden, 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan Trabzon’un Ortahisar İlçesi Kavala Köyünden, 
ve son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varlak ise aslen Trabzon’un Of İlçesinden... 
Kabinede Trabzonlu 4 bakan olunca Trabzon’un önemli projelerinin nasıl bir ivme kazanacağı da merak konusu oldu. 

ARSİN YATIRIM ADASI PROJESİ
Bu noktada akıllara ilk gelen ise Trabzon’a iş ve istihdam açısından önemli bir ivme kazandıracak olan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi yani bilinen adıyla Arsin Yatarım Adası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim programında da yer alan Arsin Yatırım Adası Projesinin bir an önce ‘Yatırım Programına’ alınması beklenirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına da Trabzonlu bir ismin atanması burada büyük avantaj olarak görülüyor. 

KANUNU BULVARI VE GÜNEY ÇEVRE YOLU
Trabzon için bir diğer önemli projeler ise Kanuni Bulvarı ve Güney Çevre Yolu ve Demiryolu...  Kanuni Bulvarının yapımına devam edilirken, Güney Çevre Yolu ile ilgili ise henüz somut bir adım atılmadı. 
Demiryolu Projesinin ise proje ihalesi yapıldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına Trabzonlu M. Cahit Turhan’ın atanması bu rojelerin ilerleme hızına büyük katkı yapması bekleniyor.