Törenlere Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Protokolü, askeri ve mülki erkanın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Trabzon Valisi Yavuz; “Bundan tam yüzyıl önce dünya üzerinde fiilen coğrafyalar işgal ediliyordu. Trabzon’umuzda o dönemde yaklaşık iki yıla yakın düşman işgalinde kaldı. Sonrasında cesur Milletimizin, ordumuzun silahlı kuvvetlerimizin ve kurtuluş mücadelesinde emeği geçen bütün ecdadımızın gayretleriyle düşman işgalinden kurtuldu. Ancak şöyle bir değerlendirdiğimizde çok da bir şeyin değişmediğini görüyoruz. Yine coğrafyamızda, bölge ve güzel yurdumuzun etrafında dönen ve bu manada kurgulanan planlar var. Fiilen işgal olmasa bile içteki hainler, dıştaki güçlerin ülkemize zarar vermek adına yapmaya çalıştıkları hain planları görmekteyiz. Öyleyse bizler kurtuluş ve bu adaletli mücadelemizin yıl dönümünü yâd ederken bunların tekrarlanmaması için neler yapmamız gerektiğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bunun için gayret, mücadele ediyoruz ve güçlü olmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz.” dedi.

Vali Yavuz ayrıca kurtuluş mücadelesinde canını feda eden bütün şehitlerimizi ve her türlü sıkıntıya göğüs gerip bizlerin bugünlere kavuşmasını sağlayan fedakar ve cefakar ecdadımızı şükran ve minnetle yad ederek şöyle devam etti:

“Milli olan her alanda daha güçlü olursak 80 milyon nüfuslu muazzam Anadolu’muzda her türlü tehlikeye göğüs gerer, bununla ilgili mücadelemizi şanlı bir şekilde yaparız. Tarih boyunca bunu ispatladık. Bugünde ispatlanın gayreti içerisindeyiz.”

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin hazırlamış olduğu konser programının ardından kurtuluş etkinlikleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü birlikteliğinde hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.