Karan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 5 aydır yerel seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Yerel seçim çalışmalarımız il ve ilçelerimizde çok sıkı şekilde devam ediyor" dedi.

CHP'de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği sürecinin bugün itibariyle başladığını ifade eden Karan, "Bu anlamda örgütlerimizde görev yapan il ve ilçe yöneticisi arkadaşlarımızın istifaları tarafımızdan alınacaktır. Bu anlamda Tonya ve Çayırbağı ilçe başkanlarımız istifalarını sunmuştur. Bu arkadaşlarımız ilçelerinde aday adayı olacaktır" diye konuştu.

Karan, yerel seçimlerde Trabzon'da ki en iddialı partinin CHP olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Merkezde, Akçaabat, Tonya ve Düzköy ilçemiz ile daha bir çok ilçemizde CHP'nin altı ok hizmet bayrağını göndere dikmek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Bu konuda çok sıkı çalışma içindeyiz. Hedefimiz, önceki seçimde aldığımız 84 bin oydan daha fazlasını Ortahisar'dan almaktır."

Trabzon gündemine ilişkin çeşitli konularda da değerlendirmelerde bulunan Karan, seçim sürecinde eğitim programları gerçekleştireceklerini vurguladı.