Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara, oda başkanları ve esnaftan oluşan heyet, Ahilik Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, maneviyatın, ahlakın, dürüstlüğün, kültürün, ticari anlayışın ve sanatı geliştirmenin toplamı olan ahilik anlayışının, milletçe çok eskiden beri sürdürüldüğünü belirtti.

Şehrin esnafının çok ahlaklı, kültürlü ve sosyal adaletçi olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Bu anlayışın bundan sonra da sürdürülmesi en büyük isteğimizdir. Esnaf ve sanatkarımız toplumumuzun omurgasıdır. Esnafımızın da ahilik anlayışıyla yetişmesi ve mesleğini sürdürmesi ülkenin en önemli huzur kaynağıdır. Ahilik anlayışını yaşayan ve gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteren esnaf ve sanatkarlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara ise her ne kadar esnaf ve sanatkarlara has bir kültür olsa da ahilik felsefesinin milli kültürün parçası olduğunu söyledi.

Ahilik kültürünü yaşamak ve gelecek kuşaklara hatta dünyaya aktarma çabası içerisinde olduklarını kaydeden Kara, şöyle konuştu:

"Esnaf ve sanatkarlar arasında kardeşliği, dayanışmayı ve yardımlaşmayı geliştirmek amacıyla kurulan ahilik teşkilatını anlamak ve yaşatmak için her yıl Ahilik Haftası kutlamaları yapılıyor. Ahilik anlayışında toplumda edep esastır. El ve gönül birliği ise kardeşliğin temelidir. Karşılıklı yardım kaçınılmazdır. Ticaret ve sanatta kişisel çıkar düşüncesi yoktur. Böylesine önemli bir anlayış olan Ahilik anlayışını gelecek kuşaklara anlatmak ve yerleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bizlere her zaman destek veren Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum."