Düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacak olan “ Vatandaş Karnesi Anketi “ sonuçları öncesinde Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı başkanlığındaki heyet TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek bilgilendirmede bulunuldu.

Kent Konseyi çalışmalarının başarıyla sürdürülmesinden memnun olduğunu ifade etti. Kent Konseylerinin en önemli özelliği olarak kenti yukarıya doğru sürekli iten bir güç olarak algılanması gerektiğini kaydetti.

“Vatandaş Karnesi Anket” çalışması hakkında da konuşan Başkan Hacısalihoğlu bu türden çalışmaların yüzde 10 artı, eksisi olduğunu ifade ederek her şeye rağmen olması gereken gerçeği yansıttığını aktardı. Sonuçlarının Kent Konseyi paydaşlarının çalışmalarına yansıyacağını ve sürekli iyileşmesinin sağlanacağını dile getirdi.
“Anket sonuçları şehrin hızlı gelişimine katkı verecektir.”

Hacısalihoğlu,  anket çalışmasındaki verilerin değerlendirilerek şehrin sosyo – ekonomik yönden hızlı gelişmesine yön verileceğine dikkat çekti.

Buradan çıkan sonuçlar üzerinden hazırlanacak olan stratejik ve eylem planına bağlı olarak yapılacak olan yatırım planlamalarına önemli ölçüde ışık tutacağını söyledi. Bu planlamalar neticesinde şehrin sosyo  - ekonomik gelişimi sağlanacağını vurgulayan Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “ Bölgeler arasında daha verimli bir gelişme ve kaynakların daha sağlıklı kullanılması sağlanmış olacaktır.  Bu anketlerin düzenli olarak yapılması ketin sosyo - ekonomik verilerini üst seviyelere çıkarırken bölgeler arası sosyo-ekonomik dengesizliklerde giderilmiş olacaktır.”

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’da “Vatandaş Karnesi Anket” çalışmasını başarıyla tamamlandığını ifade etti. Konseyin Trabzon adına önemli bir platform haline gelmesi için katkı verildiğini aktardı.

“Vatandaş Karnesi Anketi” Çalışması Türkiye genelinde 26 ilde bir proje kapsamında sürdürülüyor. Yönetimde açıklık ve şeffaflık yoluyla daha etkin olunması öngörülen çalışma yerel yönetimler reformu kapsamında Trabzon’da da uygulandığı belirtildi.