Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Trabzon'un 2012 yılı mali bütçüye göre giderinin gelirinden fazla olduğunu belirterek "2012 yılı mali bütçüye göre Trabzon'un vergi geliri 1 milyar 110 milyon TL. Aynı yıl mali bütçeye göre ise giderimiz 2 milyar 620 TL" dedi.

2012 yılı gelir gideri karşılama oranının Trabzon için yüzde 42 olarak gerçekleştiğini kaydeden Yumbul "Yani harcamalarımız daha fazla gelirimiz ise daha az. İnşallah ilerki dönemlerde bunu tersine çevirmeye çalışacağız. Harcamalara bakıldığı zaman Trabzon Türkiye genelinde 14. sırada yer alıyor. Gelir bakımından da Türkiye sıralamasında tahsilatta 20 sırada. Harcamamız daha fazla, gelirimiz yeterince değil" diye konuştu.
Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında tüm ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da 'Vergi Haftası'nın kutlanacağını hatırlatarak "Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla ülkemizde 1990 yılından beri her yıl çeşitli etkinliklerle Vergi Haftası kutlanmaktadır. Ülkemizde devlet tarafından yapılan bütün harcamaların en önemli, en az maliyetli ve vazgeçilmez finansman kaynağı vergilerdir" şeklinde konuştu.