61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzon’un Bahçecik Mahallesi’nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne pansiyon yapımı inşaatı sürüyor.

YIKILMA TEHLİKESİ VAR

Burada yapılan çalışmaların çevredeki binaları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı iddia edildi.

FEN İŞLERİ İNCELEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yerde yaşanan bu tehlike için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün söz konusu yerde incelemelerde bulunduğu ve notlarını alarak gereken yerlere dilekçe yazılacağı ifade edildi.

TOPRAK YAVAŞ YAVAŞ KAYIYOR

İnşaat alanını inceleyen mühendisler ise, bu şartlarda çalışmanın yürütülemeyeceğini belirterek, toprağın yavaş yavaş hareket ettiğini ve bu durumda tehlike yaşanabileceğini dile getirdiler.

ARAŞTIRMA YAPILMADI

Evlerinin çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden ev sahibi Bilal Asan, çalışmaların bir inceleme yapılmadan gerçekleştirildiğini iddia etti.

EVLERİN GÜVENLİĞİ YOK

Asan, yaptığı açıklamada, “Buradaki okula ek bir bina yapıldı. Şimdi de pansiyon yapılıyor. Bunlar mahallemiz ve okul için güzel gelişmeler ancak etraftaki evlerin de güvenliği düşünülmeli. Burada aileler yaşıyor. Her gün evimiz yıkılacak mı, çökecek mi korkusuyla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

YETKİLİLER ÇÖZÜM BULMALI

Asan, oturdukları binanın hemen önünde yapılan çalışmalar sonucunda evlerinde hasar meydana geldiğini belirterek, “Binanın birçok yerinde meydana gelen hasarlar nedeniyle yapıma ara verildi. Burası istimlak mı olacak? Buna acilen bir çözüm bulunmalı. Annemiz, babamız, eşimiz, çocuğumuz burada kalıyor. Yetkililer bu sorunumuzu çözmeli” diye konuştu.