Trabzon Kızılay Gençlik Kolları yönetimi Trabzon gazeteciler Cemiyeti başkanı Ergun Ata’ya Kızılay Gençlik Kollarının faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Trabzon Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Semiha Karaosmanoğlu Gençlik kollarının Kızılay bünyesinde pek bilen olmadığı söyledi. Karaosmanoğlu, “ biz Trabzon Kızılay’ın gönüllülük esasına göre çalışan gençleriyiz. Başta bölgemiz olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde yardım çağrısı yapılan her noktaya giderek oradaki yardım edilecek destekte bulunmaktayız”dedi. 


Karaosmanoğlu, “ Bölgemizin en başında gelen sıkıntı kan ihtiyacı ile bazı semtlerimizde dengeli beslenemeyen aileler. Biz Kızılay olarak önce bu semtlerde yaşayan aileleri muhtarlarımız sayesinde buluyor ve onlara yardım ediyoruz. Yapmış olduğumuz yardımdan kimsenin haberi olmayacak şekilde hareket ediyoruz. Trabzon’da hayır sever vatandaşlarımızdan biz Kızılay gençlik kolları olarak istediğimiz tek konu ise bizim gençlik heyecanımıza yardımcı olsunlar.”söyledi.


Trabzon’un Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata kendisinin de bir Kızılay gönüllüsü olduğunu söyleyerek, “ ben uzun yıllar Kızılay yöneticiliği yapmış biri kişi olarak siz gibi gençleri burada görmekten mutluluk duydum. Kızılay sadece Türkiye değil tüm dünya için önemli bir kuruluş. Bu kuruluşta gençlerin bu denli heyecanları kırılmadan bizlerinde gençlere yardımcı olması gerekmekte bu yüzden herkesin destek vermesi gerekli.”dedi.


Ziyaretin sonunda Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ergun Ata Kızılay gönüllüsü yeleği giyerek gelen heyet ile birlikte fotoğraf çektirdi.