Trabzon'un ve Tonya ilçesinin ilk kadın kaymakamı olan Yeliz Yıldızhan 97. dönem kaymakamlık kursunu tamamlayarak İçişleri Bakanlığı'nca Tonya'ya atandı. Kaymakam Yıldızhan, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğdu. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 2008 yılında Maliye Bakanlığı'nda Muhasebe Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009 yılında Trt'de Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. 29.12.2009 da Çankırı kaymakam adayı olarak göreve başladı. Staj süresinin tamamlanmasından sonra yurtdışı eğitimi için ABD'nin Virginia eyaletine gitti. Dil Eğitimini Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde tamamlayan Yıldızhan, ABD ve Eyaletlerinin idare sistemi üzerine çeşitli dersler aldı. Birçok kamu kurum ve kuruluşunda inceleme ve araştırmalarda bulundu. Kaymakam Yıldızhan'ın eşi Zihni Yıldızhan ise Trabzon'un Şalpazarı ilçesine kaymakam olarak atanmıştı.

Tonya'ya atanmasından memnun olduğunu ve severek bu ilçeye geldiğini belirten Yeliz Yıldızhan, Tonyalılara hizmet etmek için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Bu arada Kaymakam Yıldızhan'ı makamında ziyaret eden Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (BGC) Mehmet Bülent Alp ve yönetim kurulu üyeleri 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.