Çağlayan AKTÜRK / Duisburg

MERKEZİ Almanya´nın Duisburg kentinde bulunan Trabzonlular derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği aile gecesini Wesel şehrinde Nederrheinhalle de gerçekleştirdi. Almanya dışından Holanda ve Belçika´dan da katılımın olduğu gecede yaklaşık 2 bin Karadenizli hem hasret giderdi hemde gönüllerince eğlendi. 

Türkiye´den gelen davetlilerin protokol masasını zenginleştirdiği gecede Düsseldorf Muavin konsolosu Ahmet Ergen´de yer aldı. Dernek başkanı Cemalettin Küçük yaptığı açılış konuşmasında dernekelrin önemine değinerek “ kültürümüzü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için lütfen derneklerimize üye olun ve bizleri destekleyin. Lahana gecesi, hamsi gecesi, kemençe gecesi derken, gecelerin gecesi Trabzonlular gecesine hoşgeldiniz. “ dedi. Gecede en çok alkışı alanlardan biri de 13 yaşındaki Mehmet Kanelci oldu. Asker kıyafeti ile sahneye gelen Mehmet İstiklal Marşının 10 kıtasını hem ezbere hemde sahne şovu ile okuyarak alkış yağmuruna tutuldu. 

İlk önce sahne alan yerel kemençe sanatçıları ile horon ekipleri horona susamış davetlilere yoruluncaya kadar resital sundular. Ardından gecenin önemli sanatçıları Onay Şahin, Taner Eyüboğlu ve Sinan Yılmaz ilerleyen saatlere kadar müthiş bir sahne penformansı ile davetlileri coşturdular.