Ziyarette ağırlıklı olarak gıda güvenliği ile birlikte tarım konuşuldu. Başkan Cemil Pervanlar, ‘Trabzon önünü STK’ların hassasiyeti ile açacaktır’ dedi.

Pervanlar şunları söyledi: “Bugün ziraat alanında 5’i henüz öğretime başlamamış 39 fakülte vardır. Başarılı bir yükseköğretim sürekli yeni fakülteler açarak ve ya açılan fakültelere popüler isimler vererek değil, planlı, geleceği görebilen, çeşitli müdahalelerin dışında gerekli ve gerçek ziraat mühendisliği eğitimi yakalanabilir. Bu nedenle mesleki öncelikleri dikkate alan, arz-talebi gözeten, meslek odalarını eğitim öğretimin öncelikli paydaşları olarak kabul eden bir yaklaşım ülkemize daha uygun bir tarımsal yükseköğretim sistemini ortaya çıkaracaktır. Biz ziraat mühendisleri diyoruz ki, Türkiye’nin dış satımı acil konu edilmeli, iç pazar ve dış pazarda aynı kaliteyi yakalamalı, sağlık koşullarına uygun kaliteli tarımsal üretim için ziraat mühendisliği istihdamın zorunlu olduğu gerçeğini unutmamalıyız.”

GAZETECİ ANITI İSTEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi kent konseyi emekliler meclisi Yönetimi de Çalışan Gazetciler Günü sebebiyle TGC merkezine ziyarette bulundu. Başkan Ümmügül Çalık, gazetecilerin toplum için, Trabzon için önemli hizmetler yaptığını söyleyerek, ‘Bizim için önemlisiniz. Trabzon için önemlisiniz. Türkiye’de en güçlü yerel basın Trabzon’da var, kent olarak bundan bugüne kadar yararlandık yararlanmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi kent konseyi emekliler meclisi olarak yanınızdayız’ değerlendirmesini yaptı. 
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi kent konseyi Emekliler Meclisi Başkan yardımcısı Mustafa Yazıcı da Aydın ilinde yapılan gazeteci anıtını örnek göstererek, Trabzon meydan parkına böyle bir anıtını yapılabileceğini ve bunun için Trabzon Gazetciler Cemiyeti ile işbirliği içinde Belediye ile görüşecebileceklerini aktardı. Ardından da, tüm meclis üyeleri kendini tanıttı ve konuşma yaptı.