Daha yaşanabilir bir Trabzon ve Türkiye için bitki örtüsünün korunmasına ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalara herkesin destek olması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, ilimizin ormanlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalardan ötürüde Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

İlimizin özellikle İç Anadolu’ya oranla orman bakımından iyi bir durumda olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Orman Haftası’nın tüm insanlığa daha yaşanılabilir olmasında katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bu alanda tüm vatandaşlarımız duyarlılık göstermesi lazım. Diğer bölgelere nazaran orman bitki örtüsü bizim bölgemizde daha fazla. Türkiye’de ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor. Devletimizin bu konudaki duyarlılığı sayesinde, gerçekten dünyada parmakla gösterilir bir artış yaşanmaktadır. Bu da Birleşmiş Milletler verilerine de yansımış durumda. Ama bu yetmez daha da arttırılması lazım” şeklinde konuştu.

İlimizde orman alanlarının iyileştirilmesi çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Trabzon’umuzda orman yapısının iyileştirilmesinden bahsetmek lazım. Bu iyileştirmeleri sizler bölge olarak yapmaktasınız. Orman alanlarının iyileştirilmesinin sürdürebilir hayatın sağlanmasına, turizmin gelişmesine katkı sağlayacağı için yapmış olduğunuz çalışmalardan ötürü sizleri tebrik ediyorum”

Orman Bölge Müdürü Celal Pir yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra Vali Kızılcık’a konik ladin fidanını sundu.